Dübörög a Magdolna Negyed Program III

Munkahelyeket teremt a városrehabilitáció

Tartósan álláskeresők dolgoznak a Magdolna Negyed Program III egyes fejlesztési elemeinek megvalósításán. A Magdolna utca felújítása még ebben a hónapban befejeződik, utána a Bauer Sándor utcát fogják leaszfaltozni. Elindult a kivitelezés a Kálvária, a FiDo és a Teleki téren is, a tervek szerint ezek a nyár végére készülnek el. A 28 önkormányzati bérház közül többnél ezekben a hetekben kezdődnek meg a felújítási munkálatok.

Új nyílászárók és hőszigetelés

Megújult a Baross utcai bölcsőde - VIDEÓ

Több mint 24 millió forinttal járult hozzá Józsefváros önkormányzata a Baross utca 103. szám alatti bölcsőde felújításához. A rekonstrukció során kicserélték a nyílászárókat, a homlokzatot hőszigetelték, az intézmény teteje pedig vízszigetelést kapott. A megújult épületet Kocsis Máté polgármester és Sántha Péterné, a humánszolgáltatási ügyekért felelős alpolgármester adta át.

Fórum a Palotanegyed jövőjéről

Az élhető belváros fenntartása a cél

Szeretjük-e a turistákat és a bicikliseket? - tette fel a kérdést a Civilek a Palotanegyedért Egyesület a városrész lakóinak. Hogy a kérdésből állítás legyen, ahhoz az kell, hogy a helyi lakosok, a turisták és a biciklisek egyformán jól érezzék magukat – így vonható le az április 16-án a H13-ban rendezett két és félórás lakossági fórum fő tanulsága.

Köztér rovat

Rubik-kocka

40 éve bűvöl

A legjobbak kirakják tíz másodperc alatt, van, aki képes erre vakon is, alig fél perc alatt. Van, aki pedig sosem tudta a helyére tekerni-csavarni a színes lapokat. Az idén hetvenedik születésnapját ünneplő Rubik Ernő negyven évvel ezelőtt találta fel a bűvös kockát. Amerikában és Magyarországon is több rendezvénnyel emlékeznek meg a kerek évfordulókról.

Rendőrségi hírek

Szomszédban a segítség

„Magdolnás” rendőrök

A Magdolna Negyed Program részeként a hét minden napján déltől este tízig úgynevezett „szomszédsági rendőrök” járják a negyed utcáit. Ők azok, akik a törvény adta lehetőségek keretein belül segítenek azoknak a helybéli lakosoknak, akiket valamilyen kár ért, akik veszélyeztetve érzik magukat, vagy egyéb gondjukkal-bajukkal hozzájuk fordulnak.

Józsefváros újság

Köszönet a romáknak

A józsefvárosi cigányság a folytatásra szavazott

A józsefvárosi önkormányzat cigány származású képviselőjével, Balogh István Szilveszterrel beszélgettünk arról, hogy a romák egyre inkább kezükbe veszik a sorsukat, és szép számmal jelennek meg a választásokon. A képviselő azt is hozzátette, hogy a kerületi cigányság többsége rendet akar, és a folytatásra szavazott.

Beiskolázás

Megkezdődött a tankönyvrendelés

Olcsóbbak lesznek a tankönyvek

Bár minden iskolának tájékoztatót küldtek, Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár külön felhívta a figyelmet: a tankönyvek rendelése az idén némileg változott a tavalyihoz képest. Az iskolák kevesebb, de garantáltan jó minőségű könyvekből tudnak választani, és jóval olcsóbbak lesznek a kiadványok.

Kapcsolat

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat
1082 Budapest,
Baross u. 63-67.
06-1-459-2100
hivatal@jozsefvaros.hu

Ügyfélfogadási rend

Hétfő: 13.30-18.00
Kedd: nincs
Szerda: 8.15-16.30
Csütörtök: nincs
Péntek: 8.15-11.30

Anyakönyvi Iroda

06-1-459-2265

Hétfő: 8.15-13.30*,
13.30-18.00

Kedd: 8.15-16.00*
Szerda: 8.15-16.30
Csütörtök: 8.15-16.00*
Péntek: 8.15-11.30

* csak újszülött és haláleset bejelentése

Családtámogatási iroda

Hétfő: 8.15-18.00
Kedd: 8.15-16.00
Szerda: 8.15-16.30
Csütörtök: 8.15-16.00
Péntek: 8.15-11.30

Az utolsó sorszám - a napi ügyfélforgalomtól függően - legkésőbb az ügyfélfogadási idő vége előtt fél órával kerül kiadásra.

Józsefváros

hirdetés