Elhárultak az aggályok

Október 12-én lesznek az önkormányzati választások

Szerdán meghozott államfői határozatával 2014. október 12-ére tűzte ki az önkormányzati választások időpontját Áder János köztársasági elnök. A Nemzeti Választási Iroda felkészülten várja a választásokat, és közlése szerint mindent megtesz az előző országgyűlési és európai parlamenti választáshoz hasonlóan törvényes és sikeres lebonyolítás érdekében.

Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program

Segítség a legszegényebbeknek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a leginkább rászorulók segítésére indít programot, több mint 29 milliárd forint értékben. A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) a megfelelő étkezés és az alapvető fogyasztási cikkek hiányát kívánja enyhíteni, kiegészülve a szegénység csökkentését szolgáló intézkedésekkel. A programot Rétvári Bence miniszterhelyettes és Czibere Károly államtitkár ismertette a józsefvárosi Kesztyűgyárban.

Lengyel látogatók

Kíváncsiak a Corvin sétány-projektre

A lengyelországi Gorzów Wielkopolski polgármestere és kísérete látogatott Józsefvárosba, hogy meghallgassa a városvezetés és a kivitelező tapasztalatait a Corvin sétány-projekttel kapcsolatban.

Köztér rovat

Egy véradó három emberen segít

Véradás Józsefvárosban

A Magyar Vöröskereszt véradást szervezett a józsefvárosi Polgármesteri Hivatal épületében. Mintegy negyven ember jelentkezett véradásra az Országos Vérellátó Szolgálat szakembereinél. Egy véradó három emberen segít, amire nagy szükség is van, ugyanis olykor műtéteket kell elhalasztani a hiány miatt.

Rendőrségi hírek

Személyi sérülés nem történt

Autókra dőlt egy fa

A heves esőzés miatt dőlhetett ki egy fa kedden este a Nagy Fuvaros utcában.

Józsefváros újság

Magdolna Negyed Program III.

A tervezettnél több fejlesztés valósul meg

Új fejlesztési elemekkel bővül a Magdolna Negyed Program III. üteme. Az egyes beruházásokra szánt, de fel nem használ maradványösszegekből az önkormányzat többek között a programban résztvevő egyes bérházak és társasházak tetőszerkezetét és kéményét újítja fel, de jut még pénz járdafelújításokra is. A képviselő-testület továbbá döntött arról is, hogy csökkenti a lakbért azoknál a lakásoknál, ahol az építkezési munkák jelentősen zavarják a bérlők mindennapjait.

Beiskolázás

Megvannak a felvételi ponthatárok

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. A www.felvi.hu oldalon közzétett adatok alapján - államilag támogatott képzésben - az egyik legmagasabb pontszám, 465, az alkalmazott közgazdaságtan szakra, gazdaságelemzési képzésre és nemzetközi tanulmányok szakra kellett.

Kapcsolat

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat
1082 Budapest,
Baross u. 63-67.
06-1-459-2100
hivatal@jozsefvaros.hu

Ügyfélfogadási rend

Hétfő: 13.30-18.00
Kedd: nincs
Szerda: 8.15-16.30
Csütörtök: nincs
Péntek: 8.15-11.30

Anyakönyvi Iroda

06-1-459-2265

Hétfő: 8.15-13.30*,
13.30-18.00

Kedd: 8.15-16.00*
Szerda: 8.15-16.30
Csütörtök: 8.15-16.00*
Péntek: 8.15-11.30

* csak újszülött és haláleset bejelentése

Az utolsó sorszám - a napi ügyfélforgalomtól függően - legkésőbb az ügyfélfogadási idő vége előtt fél órával kerül kiadásra.

Házasságkötési szándék bejelentéséről szól jegyzőkönyv és születendő gyermekre tett teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatok felvétele előzetes bejelentkezés alapján történik. Előzetes időpont egyeztetése hivatali időben a 459-2176 telefonszámon lehetséges.

Családtámogatási iroda

Hétfő: 8.15-18.00
Kedd: 8.15-16.00
Szerda: 8.15-16.30
Csütörtök: 8.15-16.00
Péntek: 8.15-11.30

Az utolsó sorszám - a napi ügyfélforgalomtól függően - legkésőbb az ügyfélfogadási idő vége előtt fél órával kerül kiadásra.


Józsefváros

hirdetés