Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Autófeltörés percről percre

Egy józsefvárosi fotóriporter buktatta le a tolvajokat

2013. február 14. csütörtök

Büntetlenül fosztogat szerte a fővárosban B. Attila, akit akció közben kapott lencsevégre a Blikk fotósa.

A férfit két napja eresztette el a bíróság, miután autófeltörés miatt állították elő. Akkor -a Blikk információi szerint - nem találták indokoltnak az előzetes letartóztatását, így zavartalanul „praktizálhatott" tovább a városban. B. Attila nem pazarolta az idejét, ismét portyára indult, és húsz percébe sem telt, hogy szerda hajnalban feltörjön három autót, a zsákmánnyal azonban már nem tudott meglépni. Arra ugyanis nem számított, hogy egy fotóriporter egyik kezében kamerájával rögzíti az eseményeket, másikkal pedig értesíti a VIII. kerületi rendőrkapitányságot.

– Szokatlan zajra riadtam hajnalban, és kinéztem az ablakon. A ház előtti parkolóban egy nő ácsorgott, miközben egy férfi éppen egy furgonból pattant ki, aztán eltűntek. Visszafeküdtem, de pár perc múlva újra hallottam a zajt. A két alak visszatért, de már egy BMW csomagtartójában turkált a férfi. Leesett, hogy kocsikat törnek fel, szóval hívtam a zsarukat, közben pedig szorgosan gyűjtöttem a bizonyítékokat, azaz fotóztam minden mozdulatukat – magyarázta a leleplezés részleteit a lap munkatársa.

A börtönszlengben csak „verdásnak" nevezett autótolvajok hihetetlen szakértelemmel tettek-vettek. Kicsit több mint negyed óra leforgása alatt három autót „vizsgáltak át", a diadalmámor azonban mégis elmaradt.

Épp a harmadik autóból, egy piros teherkocsiból pattant ki, amikor megérkeztek a VIII. kerületi rendőrök. Esélye sem volt a menekülésre, de az is világos volt, hogy nem szeppen meg attól, hogy elfogták – emlékszik vissza a józsefvárosi fotós a cikkben. B. Attila pár magabiztos szóval kommentálta elfogását: Úgysem tudtok velem mit csinálni. Két napja is elkaptatok, de elengedtek – mosolygott a rendőrökre, és valóban igazat mondott.

A lap korábban már megírta, hogy a rendőrök néhány nappal ezelőtt elfogták B. Attilát, akkor is autófeltörésen kapták. A rendőrök előállították, az ügyészség viszont nem találta indokoltnak, hogy kérjék B. Attila előzetesbe helyezését. Utólag talán ez hibás döntésnek bizonyult, hiszen alighogy elhagyta a zárkát, újra visszatért „szenvedélyéhez". Megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, azonban nem kaptunk választ- írja a lap.

Forrás: www.blikk.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben