Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Önkormányzati dolgozók lakásbérleti pályázata

2013. június 21. péntek

A június 19-ei testületi ülésen döntöttek a képviselők az önkormányzati dolgozók számára kiírt lakásbérleti lehetőségekről. A pályázat közel kétezer dolgozó számára nyílt meg – többek között pedagógusok, egészségügyi dolgozók, hivatali alkalmazottak részére - de mindösszesen 9 fő pályázott érvényesen, köztük Kaiser József önkormányzati képviselő is.

Kaiser József az elmúlt 20 évben is önkormányzati lakásban élt, saját lakástulajdona nincs. Jelenleg egy 35 négyzetméter alapterületű lakásban nevel négy gyermeket. Kaiser képviselő egy nagyobb, de szintén önkormányzati bérlakásba költözhet, amelyet egy éven belül kettő millió forintos felújítási kötelezettség terhel. A képviselő hosszú évek óta pályázik, idén is saját döntéséből nyújtotta be igényét.

Kocsis Máté a testületi vitában hangsúlyozta: egy képviselőnek nem lehet több joga, mint bárki másnak, de nem lehet kevesebb sem. Kaiser József teljes jogú józsefvárosi lakos, saját akaratából pályázott, azt a jogszabályoknak megfelelően nyújtotta be, és arról a képviselő-testület nyílt ülésen, átlátható módon dönt. Miután Szili Balázs szocialista képviselő élesen bírálta a döntést az ülésen és korábban az interneten is, a polgármester felhívta a testület figyelmét arra, hogy éppen az a Szili Balázs emel szót lakásügyben, aki 2004 és 2010 között a Rév8 Zrt-nél a lakáskiürítésekkel foglalkozott. (Közismert, hogy ezekben az ügyekben jelenleg is hűtlen kezelés gyanúja miatt büntető eljárás folyik.)

A polgármester továbbá átnyújtott a szocialista képviselőknek egy listát, amelyen újabb négy lakás bérleti jogának megváltásával kapcsolatos ügy szerepelt. Volt olyan ingatlan, amelyért becsült értékének kétszeresénél is többet fizetett az önkormányzat. Vagyis csupán ezen a négy ingatlanon több mint 25 millió forintot bukott Józsefváros. Szili Balázs, szocialista képviselő erre már nem reagált. A lakásbérleti pályázatokat a testület ellenszavazat nélkül fogadta el. Kaiser képviselő a saját pályázatával kapcsolatos szavazáson természetesen nem vett részt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben