Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megszűnt Csécsei Béla szerződése

2010. március 09. kedd

Megszűnt a volt polgármester megbízási szerződése. Kocsis Máté polgármester (Fidesz-KDNP) közös megegyezéssel válik meg a havi 750 ezer forintos megbízási díjjal járó szerződéstől. Az új polgármester megválasztása óta nem igazolta a szerződés teljesítését és nem engedélyezte a megbízási díj kifizetését.

A polgármesteri tisztségéről betegsége miatt lemondott Csécsei Bélával tavaly szeptember 2-án írta alá a szerződést Takács Gábor (SZDSZ) akkori polgármester-helyettes. A szerződés értelmében a volt polgármester tapasztalataira és véleményére elsősorban az önkormányzat gazdálkodásával és oktatási ügyekkel kapcsolatban tartott volna számot az önkormányzat. Mivel a szerződést határozott időre, 5 évre kötötték, azt felmondani kizárólag csak a felek közös akaratával vagy rendes felmondással, de az öt évre esedékes megbízási díj kifizetésével lehet.  

A szerződés közös megegyezéssel történő felmondásáról március 4-i hatállyal döntöttek a felek, a megegyezés értelmében a volt polgármestert kéthavi megbízási díjának megfelelő összeg illeti.

A szerződés megszüntetéséről szóló megállapodást itt olvashatja el.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben