Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros polgárai előtt továbbra is nyitva áll

Állami kezelésben az Orczy-park

2013. október 11. péntek

A megállapodás szerint a kert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz kerül, de későbbi fenntartója a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz, tehát október 7-étől állami fenntartásba került az Orczy-park.

Állami fenntartású lett a kulturális örökség részét képező történeti kert, melyet még a 18. században alapított az Orczy család. A zöldterület a későbbiekben a Ludovika campus részeként ki is bővül, 1000 négyzetméterrel növekszik a józsefvárosi zöldfelületek száma.  A megállapodás fontos része volt, hogy a kertet továbbra is használhatják a kerület pihenésre, sportolásra vágyó polgárai. Sőt, növekszik a szabadidő kulturált eltöltésének területe, hatalmas szabadtéri közösségi kert és találkozási pont jön létre.

 A sportolási lehetőségek is tovább bővülnek majd, hiszen a Közszolgálati Egyetem területének végső kialakításával a VIII. kerületben élők is használhatják a jövőben az új 1300 ember befogadására alkalmas sportcsarnokot, valamint óvodásaink és iskolásaink is élvezhetik a leendő tanuszoda nyújtotta előnyöket. A Ludovika campus kialakításával együtt fejlődik kerületünk legnagyobb zöldfelülete, mely elkészültekor tovább javítja a környéken élők életminőségét, és várhatóan az egyik legszebb budapesti közkertek egyike lesz.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben