Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Gyors és hatékony mentés

Felújítja az önkormányzat a kigyulladt házat

2013. december 06. péntek

Teljes körűen helyreállítja Józsefváros Önkormányzata azt a bérházat, amelynek tetőszerkezete egy hete gyulladt ki a Tolnai Lajos utcában. Kaiser József képviselő, a józsefvárosi polgárőrök vezetője megköszönte a katasztrófavédelemnek, a rendőrségnek valamint a polgármesteri hivatal dolgozóinak gyors és hatékony munkájukat. A tűzesetben senki nem sérült meg, a tizenhat család azonnali elhelyezését az önkormányzat biztosította.

A kigyulladt házból először a Józsefvárosi Önkormányzat által nyáron kialakított Bezerédi utcai krízisközpontba menekítették ki a lakókat. Tizenhat család kért azonnali elhelyezést.

Sajnos, az épület azon részeit, melyek nem a tűzben égtek el, az oltóvíz tette tönkre. A statikai vizsgálatok alapján az épület nemcsak lakhatatlan, de életveszélyes is. Ám, bontás helyett inkább felújítja a házat az önkormányzat. A teljes körű helyreállítás 97 millió forintot emészt fel, melyben szerepel a kárelhárítás, az épület felújítása valamint az ehhez kapcsolódó költségek, mint a lakók költöztetése, elhelyezése, az átmeneti lakások helyreállítása, az épület őrzése, fűtő- és főzőberendezések beszerzése és a lomtalanítási költségek. A Tolnai Lajos utca 21. szám alatti ház felújításáról szóló határozatot egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület.

A napirend vitájában a polgárőrség vezetője, Kaiser József képviselő a testület nevében megköszönte a katasztrófavédelem, a rendőrség és a hivatal dolgozóinak gyors és hatékony munkáját.

A tűz okát szakértők jelenleg is vizsgálják. Józsefváros Önkormányzata most azon dolgozik, hogy az épületet mielőbb felújítsa, és a lakók visszaköltözhessenek otthonaikba.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben