Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Együtt kampányol a rendért a CBA és a rendőrség

Józsefvárosban indult el a Police Coffee

2013. december 09. hétfő

Police Coffee - Egy csésze kávé a bűnmegelőzésért címmel kampányt indított a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Rendőr-főkapitányság és a CBA. Az akció, lényege, hogy a kijelölt áruházakban egy csésze fekete mellett kötetlenül beszélgethet bárki a rendőrökkel a bűnmegelőzésről. A sajtótájékoztatón Egry Attila alpolgármester elmondta, a kampánynak előnyére válhat, hogy Józsefvárosban indult el, hiszen a Szomszédsági rendőr programnak köszönhetően a kerületiek nyitottak az ilyen kezdeményezésekre.

Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke elmondta: arra számítanak, hogy a kötetlen beszélgetések során a bűncselekmények jelzésétől kezdve a tanácskérésig, a közrend és közbiztonság javítását szolgáló ötletekig számos téma felvetődhet. Példaként említette, ha egy utcában nem megfelelő a világítás, ezért este kockázatos arrafelé járni, nyugodtan jelezzék a rendőröknek, akik értesíteni fogják az illetékes a szervezetet.

A kampány kezdetét tudatosan időzítették az adventi időszakhoz, mondta Hatala József a Corvin Bevásárlóközpontban lévő CBA kávézóban. Hozzátette, a plázák ilyenkor megtelnek emberekkel, akik egy csésze kávé mellett megpihenve közvetlenül mondhatják el észrevételeiket és kérdéseiket a rendőrségnek. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke szerint ez az akció erősíteni fogja a párbeszédet a lakosság, az önkormányzat és a rendészeti szervek között.

Egry Attila örömét fejezte ki, hogy a kerületünkben indult útjára a program. Józsefváros alpolgármestere a lakosság és a rendőrség közötti aktív kommunikáció fontosságát hangsúlyozva elmondta, az önkormányzat már elindított egy hasonló akciót Szomszédsági rendőr program néven. Ennek tapasztalatai alapján azt mondta: az emberek nyitottak az ilyen kezdeményezésekre.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a programsorozat következő állomása december 13-án, Kecskeméten lesz, de más nagyvárosokban, illetve később kisebb településeken is folytatni kívánják a kampányt, amihez az üzletlánc biztosítja a helyszíneket.

A kezdet bíztató, hiszen a Corvin Bevásárlóközpontban lévő CBA kávézóban az első érdeklődők már a sajtótájékoztató után faggatni kezdték a rendőrség munkatársait.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben