Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Balra is lehet kanyarodni az Erzsébet híd felé

Megnyílt a Márkus Emília utca a forgalom előtt

2014. március 21. péntek

Új forgalmi rend alakult ki a Blaha Lujza térnél. A Márkus Emília utca megnyitásának köszönhetően már balra is lehet kanyarodni az Erzsébet híd felé. A 33 millió forintos beruházást Józsefváros önkormányzata saját forrásból biztosította.

Újabb állomásukhoz érkeztek a Palotanegyed átmenő forgalmának csökkentése érdekében tavaly nyáron elindult forgalomtechnikai változások. A Márkus Emília utca megnyitásának köszönhetően az autósok már a Rákóczi út irányába is haladhatnak balra kanyarodva az Erzsébet híd felé.

A lakosok kérésére alakítottuk át a forgalmi rendet a Márkus Emília utcában – mondta Egry Attila az átadáson. Józsefváros alpolgármestere hozzátette, az ügy érdekében előzetesen lakossági fórumok keretében egyeztettek a Palotanegyed lakóival és a civilekkel, valamint az önkormányzat a Budapesti Közlekedési Központ véleményét is kikérte. Egry Attila kiemelte, a beruházás 33 millió forintba került, melyet az önkormányzat önerőből biztosított.

Az úttorlaszok elszállításában az alpolgármester mellett a környék önkormányzati képviselője is segített. Szilágyi Demeter a megnyitón elmondta: az új forgalmi rend megkönnyíti a közlekedést Buda irányába, majd hozzátette, erre az itt élők már évek óta vártak.

Ételosztás forgalomkorlátozással

A Fővárosi Önkormányzat területfoglalási engedélyt adott ki április 6-ig az éppen most átadott Márkus Emília utca és Rákóczi út kereszteződésénél található területre, így időszakos forgalomkorlátozásra számíthatnak az arra közlekedő autósok.

A korlátozásra azért került sor, mert a jelzett helyen minden nap 8 és 16 óra között a Szociáldemokrata Párt ételt oszt a rászorulóknak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben