Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Országgyűlési választás 2014

13 óráig a választásra jogosultak 28,94 százaléka adta le szavazatát Józsefvárosban

2014. április 06. vasárnap

Józsefvárosban a választásra jogosultak 28,94 százaléka, 16.369 ember járult az urnákhoz 13 óráig a helyi választási iroda adatai szerint

Józsefvárosban 56.568 fő jogosult szavazásra, melyből 16.369 ember 13 óráig már leadta szavazát. Ez a jogosultak 28,94 százaléka. Budapesti 6. sz. országgyűlési egyéni választókerületébe, mely Józsefvárost és Ferencvárost is érinti 74.810 főt várnak az urnákhoz 19 óráig. 

A Budapest 06. számú Egyéni Választókerületi Választási Iroda napközben még két alkalommal ad tájékoztatást a részvételről, a továbbiakban 15 és 17:30 órakor.

Fontos tudnivalók a választásról

Szavazni csak személyesen, érvényes személyazonosító igazolvánnyal és lakcímigazolvánnyal, vagy a lakcímet vagy személyi azonosítót tartalmazó személyazonosító igazolvánnyal lehet. A választópolgár a személyazonosságát bármilyen típusú személyi igazolvánnyal igazolhatja. A szavazatszámláló bizottság elfogadja továbbá az 1998 végétől kiadott lézergravírozott útleveleket, valamint a kártyaformátumú jogosítványokat is.

Fontos azonban, hogy ha a személyazonosító igazolvány nem tartalmazza a lakcímet, akkor a lakcímkártyára is szükség van a szavazáshoz. Mindenki csak a számára kijelölt szavazókörben adhatja le voksát, ennek helyéről korábban valamennyi választópolgárt tájékoztatták. Lakóhelyüktől eltérő helyen, átjelentkezéssel csak az a 120 ezer választópolgár voksolhat, aki ezt péntek délutánig kérte.

A választáson szavazni kizárólag személyesen lehet. A szavazóhelyiségben csak az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel, a szavazatszámláló bizottság vasárnap már senkit nem vehet fel a névjegyzékbe.

Aki mozgásában akadályozott vagy beteg, írásban mozgóurnát kérhet a szavazáshoz. Aki azonban nem kért, az nem szavazhat ilyen módon akkor sem, ha egy másik, háztartásában lakó választópolgárhoz kiviszik a mozgóurnát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben