Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Országgyűlési választás 2014

15 óráig a választásra jogosultak 38,83 százaléka adta le szavazatát Józsefvárosban

2014. április 06. vasárnap

Józsefvárosban a választásra jogosultak 38,83 százaléka, 21.968 ember járult az urnákhoz 15 óráig a helyi választási iroda adatai szerint.

Józsefvárosban 56.568 fő jogosult szavazásra, melyből 21.968 ember 15 óráig már leadta szavazát. Ez a jogosultak 38,83 százaléka. Budapesti 6. sz. országgyűlési egyéni választókerületébe, mely Józsefvárost és Ferencvárost is érinti 74.810 főt várnak az urnákhoz 19 óráig.

Budapest 06. számú Egyéni Választókerületi Választási Iroda napközben még egy alkalommal ad tájékoztatást a részvételről: 17:30 órakor.

Fontos tudnivalók a választásról

Szavazni csak személyesen, érvényes személyazonosító igazolvánnyal és lakcímigazolvánnyal, vagy a lakcímet vagy személyi azonosítót tartalmazó személyazonosító igazolvánnyal lehet. A választópolgár a személyazonosságát bármilyen típusú személyi igazolvánnyal igazolhatja. A szavazatszámláló bizottság elfogadja továbbá az 1998 végétől kiadott lézergravírozott útleveleket, valamint a kártyaformátumú jogosítványokat is.

Fontos azonban, hogy ha a személyazonosító igazolvány nem tartalmazza a lakcímet, akkor a lakcímkártyára is szükség van a szavazáshoz. Mindenki csak a számára kijelölt szavazókörben adhatja le voksát, ennek helyéről korábban valamennyi választópolgárt tájékoztatták. Lakóhelyüktől eltérő helyen, átjelentkezéssel csak az a 120 ezer választópolgár voksolhat, aki ezt péntek délutánig kérte.

A választáson szavazni kizárólag személyesen lehet. A szavazóhelyiségben csak az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel, a szavazatszámláló bizottság vasárnap már senkit nem vehet fel a névjegyzékbe.

Aki mozgásában akadályozott vagy beteg, írásban mozgóurnát kérhet a szavazáshoz. Aki azonban nem kért, az nem szavazhat ilyen módon akkor sem, ha egy másik, háztartásában lakó választópolgárhoz kiviszik a mozgóurnát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben