Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fórum a szelektív hulladékgyűjtésről

Az edények és a szolgáltatás is ingyenes

2014. április 10. csütörtök

Hetente ürítik az edényeket, a szolgáltatásért pedig nem kell fizetniük a lakosoknak – hangsúlyozta Bokor István, az Fővárosi Közterület-felügyelet (FKF) projektigazgatója azon a lakossági fórumon, amelyet a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerről tartottak a józsefvárosi polgármesteri hivatalban.

Bokor István igazgató elmondta, a szelektív hulladékgyűjtő edények házhoz történő kihelyezését az új Magyar Hulladéktörvény teszi kötelezővé, ezért az FKF 320 000 darab 120 literes, és 83 000 darab 240 literes tartályt helyeznek ki a fővárosban, az előbbiek családi házakhoz, utóbbiak társasházakhoz kerülnek. Fontos, hogy a világoskék fedelű edényekbe a papírokat, a sárgába pedig a műanyag-, illetve a fémpalackokat kell elhelyezni.

A családi házakhoz havonta, a társasházakhoz hetente járnak majd üríteni az FKF autói – közölte az igazgató, hangsúlyozva, hogy ezekért a szolgáltatásokért a lakosoknak nem kell fizetni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a szelektív gyűjtőkbe nem kerülhet kommunális hulladék, mert azt plusz díj ellenében ürítik csak ki. A projektigazgató a kérdések megválaszolása után arra kérte a jelenlévőket, ha a jövőben bármilyen kérdés vagy panasz felmerül, vegyék fel a kapcsolatot az ügyfél irodával.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben