Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kaland, játék, kockázat

Katasztrófavédelmi verseny iskolásoknak

2014. április 11. péntek

Mi a teendő katasztrófa esetén? Többek közt ezt is megtanulhatták azok az általános- és középiskolások, akik részt vettek a Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen. A rendezvényen ötven csapat indult. A jövő heti fővárosi megmérettetésre a józsefvárosi Szász Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola, illetve a szintén VIII. kerületi Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola csapata is továbbjutott.

A versenyt Géczi Béla tűzoltóezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-Pesti Kirendeltségének vezetője és a X. kerület alpolgármestere, Radványi Gábor nyitotta meg. Vörös Tamás, a VIII. kerület önkormányzati képviselője elmondta, a kerület az elmúlt években is kiemelten támogatta a rendvédelmi szerveket. „Fontosak a hasonló rendezvények, a fiatalok elméleti és gyakorlati tudás mellett azt is megtudhatják, hogy mennyien dolgoznak nap mint nap a biztonságon, a mindennapok nyugalmán, míg ők iskolában vannak, ünnepekre készülnek vagy éppen pihennek.” A rendezvényt Józsefváros önkormányzata is támogatta, a lebonyolításban a kerület polgárőrsége is segített.

„Gyorsabban nyomd azt a pumpát, a tömlőből alig jön a víz, így nem tudom eltalálni a palackokat” – kiáltotta az egyik diák csapattársának, miközben célozni próbált. A hat – többek közt mentő, egészségügyi, tűzoltó, vegyvédelmi, katasztrófavédelmi – állomásból álló versenypályán az V-X. kerületi csapatoknak elméleti és gyakorlati feladatokkal kellett megbirkózniuk.

Hogyan kell a megtöltött homokzsákokat egymásra helyezni? Miképpen kell a vegyvédelmi ruházatot megfelelően felvenni? Honnan szerezhetők be különleges események esetén a hivatalos információk? A nap végére ez is kiderült. A szervezők senior kategóriában is versenyt hirdettek, amelyben a kerületek rendvédelmi szerveiből, önkormányzataiból, hivatalaiból összeállt csapatatok vettek részt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben