Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Narancssárga Józsefváros

Nagyarányú Fidesz-KDNP győzelem a VIII. kerületben

2014. április 14. hétfő

A Józsefvárosban található szavazókörök eredményei alapján a Fidesz-KDNP fölényesen nyert kerületünkben. A kormánypártok jóval több szavazatot kaptak a baloldali összefogásnál.

A kormánypártok jelöltje, dr. Vas Imre jócskán több szavazatot kapott a baloldali összefogás által indított Pál Tibornál. Józsefváros területén 62 szavazókör található, melyeknek végső eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a VIII. kerület „narancssárga”, ugyanis 48 szavazókörben a Fidesz-KDNP győzött, és csak 14 szavazókörben tudott nyerni a baloldal. De több helyen is csak pár szavazaton múlott a győztes kiléte, volt olyan szavazókör, ahol 1-2 szavazat döntött. A józsefvárosiak tehát a folytatásra szavaztak, úgy döntöttek, hogy Magyarországot továbbra is Orbán Viktor kormánya vezesse.

Budapest választási térképére nézve látható, hogy bár kerületünk körül mindenhol a baloldali összefogás jelöltjei tudtak nyerni. A „klasszikus” pesti városrészek közül a tágabb Belváros és Józsefváros az, aki határozottan a Fidesz-KDNP mellett tette le a voksát. Ezáltal kerületünk érdekképviselete töretlen marad az országgyűlésben.

A 6-os választókerületben (Józsefváros és Ferencváros nagyobb része) a szoros eredményt az okozta, hogy a ferencvárosi területen a szavazók többsége a baloldali jelöltet támogatta.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben