Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Összefogott az önkormányzat a civilekkel

Tavaszi nagytakarítás a Palotanegyedben

2014. április 15. kedd

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület Józsefváros önkormányzatával együttműködésben tavaszi nagytakarításba fogott. Az egyesület elnöke, Perényi László felhívására a környező középiskolákból 10-20 diák segítségével a Gutenberg tér, a Lőrincz pap tér, a Mikszáth tér és a környező kis utcák tisztultak meg, padokat is újrafestettek. A civilekhez, diákokhoz Szilágyi Demeter helyi önkormányzati képviselő is csatlakozott.

„Egyesületünk egyik célja, hogy fél évente egyszer nagyobb takarítást, szépítést végezzünk a Palotanegyedben. A télről itt maradt szemetet eltüntetjük, az összefestett padokat letakarítjuk, újrafestjük, hogy a tavasz szép környezetben fogadja az itt lakókat” – mondta Perényi László.  

Szilágyi Demeter maga is ecsetet ragadott, hogy a közterületeken található padok újrafestésében segédkezzen. „Már hagyománya van, hogy tavasszal és ősszel diákok közreműködésével kicsit rendbe rakjuk a Palotanegyedet.” Fontos, hogy az itt lakók is részt vegyenek ilyen civil kezdeményezésben, hiszen saját környezetüket tehetik szebbé”– mondta a képviselő. A munkához szükséges eszközöket az önkormányzat fenntartásában működő Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat biztosította, melynek munkatársai is kivették a részüket a takarításból.

A következő hasonló akció május 10-én lesz az önkormányzat szervezésében: ahol szükséges, lecserélik a hulladéktárolókat, illetve újabbakat helyeznek ki.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben