Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Útfelújítások

Munkahelyeket teremt a városrehabilitáció

2014. április 17. csütörtök

Tartósan álláskeresők dolgoznak a Magdolna Negyed Program III egyes fejlesztési elemeinek megvalósításán. A Magdolna utca felújítása még ebben a hónapban befejeződik, utána a Bauer Sándor utcát fogják leaszfaltozni. Elindult a kivitelezés a Kálvária, a FiDo és a Teleki téren is, a tervek szerint ezek a nyár végére készülnek el. A 28 önkormányzati bérház közül többnél ezekben a hetekben kezdődnek meg a felújítási munkálatok.

Józsefváros önkormányzata a kivitelezői szerződések aláírásakor kikötötte, hogy a Magdolna negyedet érintő városrehabilitációs program keretében megvalósuló útfelújításokon regisztrált, tartósan álláskeresőket foglalkoztassanak a cégek. A köztereket érintő megújításoknál is hasonlóan járt el, így a Kálvária, a Teleki és a FiDo tér megújításában is azok kaptak lehetőséget, akik már régóta munkanélküliek. Ezzel Józsefváros önkormányzata a Magdolna Negyed Program III. ütemében 60 munkahelyet teremt.

gyalogátkelőhely kialakítása, a járdák kiszélesítése és a csomópontok akadálymentesítése csaknem 38 millió forintból valósult meg.

Hamarosan elkészül a Magdolna utca aszfaltozása is a Dobozi és a Dankó utca közötti szakaszon. A mintegy 68 millió forintos beruházás során a felszedett kockaköveket a parkolósávok kialakításánál használták fel. A kereszteződéseknél a szegélyeket lesüllyesztették, hogy a kerekes székesek és a babakocsit tologató szülők közlekedését megkönnyítsék, a látássérülteket útburkolati jelek segítik.

A munkák végeztével a Bauer Sándor utcában folytatják az aszfaltozást, a Homok és a Népszínház utca közötti szakaszon. Az utat szegélyező járdát térkővel, a parkolósávot itt is kockakővel borítják majd.

A kivitelezés során az utcát lezárják, ezért ott forgalomterelésre kell számítani. Az előreláthatólag június közepéig tartó, csaknem 61 millió forintból megvalósuló fejlesztés során kialakul az a „sétáló utca” is, amely a Horváth Mihály tértől, a Tavaszmező utcán át, egészen a Teleki térig tart.

A februárban megújult társasházak után most az önkormányzati bérházak következnek. A programban érintett 28 bérház mindegyikében volt lakógyűlés, ahol az önkormányzat vagyongazdálkodó cége, a Kisfalu Kft. elmondta a lakóknak a felújítás műszaki tartalmát, bemutatta a kivitelezőt és a kapcsolattartókat. A Bauer Sándor utca 4. és 11., a Kis Fuvaros utca 8., a Nagy Fuvaros utca 2/B, a Dankó utca16. szám alatti házakban, illetve a szociális információs irodákban a következő hetekben kezdik meg a munkálatokat, melyek még ebben az évben befejeződnek. Az energiahatékonysági beruházások további rezsicsökkenést jelentenek az ott élő, nehéz sorsú családoknak.

A Magdolna Negyed Program III. üteme 12 ezer embert érint közvetve. Megvalósítására 3,8 milliárd forint támogatást nyert Józsefváros önkormányzata az Új Széchenyi Tervből. Ezzel az összeggel Józsefváros a főváros legeredményesebben pályázó kerülete lett ebben az önkormányzati ciklusban. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben