Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kiállítótér és vendégház is lesz

Új kaput kapott a művésztelep

2014. június 23. hétfő

Józsefváros szélén található Budapest egyik legrégebbi, folyamatosan működő alkotóműhelye, a több mint száz éves Százados úti Művésztelep. Az eredetileg tizenöt lakásból és huszonnyolc műteremből álló komplexum egyedülálló létesítmény, a magyar kultúra egyik fellegvára. A művésztelep a közelmúltban új kaput kapott, amelynek lefestésében Sára Botond alpolgármester is részt vett.

Az előző kapu többszöri javíttatása után inkább egy új, motoros kaput szereltünk a Százados úti Művésztelep bejáratához. A több mint száz éves művésztelep nemcsak a kerület, de a magyar kultúra szerves része, fővárosi védettség alatt áll. Tavasszal már sor került a művésztelepnek helyet adó terület rendezésére, a fák megfelelő visszavágására, a növények, a kert, a zöldfelület karbantartására, a viharkárok rendezésére – sorolja az egyik kezében ecsettel Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere. A közeljövőben a művésztelepet övező kerítés javítása, átfestése indulhat el, illetve az itt található padokat és régi kandelábereket is felújítják.

„A művésztelep egyik épülete jelenleg lakatlan, amelyet mintegy 40-50 millió forintból tervezünk átalakítani. Kiállítótérként és vendégházként is működne, határon túli magyar művészek fogadására is alkalmas lenne. Az ötlet megvalósításáról a magyar állammal is tárgyalásokat folytatunk” – mondta az alpolgármester. A tervek szerint az átalakítás két éven belül valósul meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben