Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Semmelweis-nap: köszönet és elismerés a gyógyítóknak

Egy év alatt 1,5 milliárd a kerületi egészségügyre

2014. június 26. csütörtök

Július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Semmelweis Ignácnak, az anyák megmentőjének születésnapján országszerte elismeréseket osztanak. Józsefváros önkormányzata június 25-én köszönte meg a kerület egészségügyéért dolgozók egész éves munkáját, és fejezte ki elismerését a kiemelkedően teljesítőknek. Kocsis Máté polgármester emellett jó hírekkel is szolgált a betegeknek és a gyógyítóknak egyaránt.

Nem könnyű terepen teljesítenek szolgálatot. A kerületi egészségügyben dolgozók munkája az átlagos szakmai elhivatottságon és felkészültségén túl jóval több odafigyelést és toleranciát is követel, mint az ország sok más településén. Ezért különösen kiérdemlik megbecsülésünket – hangsúlyozta a polgármester a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat dolgozóinak részvételével tartott kerületi ünnepségen.

Kocsis Máté emlékeztetett a magyar egészségügyben végbement változásokra is, amelyek első eredménye az egészségügyi dolgozók béremelése volt, megelőzve az összes többi közszolgálati ágazat bérrendezését. Erejéhez mérten a kerületi önkormányzat is hozzájárul a betegellátás színvonalának emeléséhez. Ősszel megkezdik az Auróra utcai szakrendelő korszerűsítését, amelyre kormányzati támogatással kb. 1,2 milliárdot fordítanak. Körülbelül egyéves átépítés után budapesti viszonylatban egyedülálló szakrendelőnk lesz, amely az ott dolgozóknak szakmai előrelépést jelenthet, a betegeknek pedig nagyobb egészségügyi biztonságot – mondta a polgármester.

De nem feledkeznek meg a háziorvosi ellátásról sem. A Szigony utcai rendelő felújítása is folyamatban van, és palotanegyedi körzetek sorsa is rendeződik. A kerület 75 millió forintért megvásárolt a fővárosi önkormányzattól egy Gutenberg téri nagy üres üzlethelyiséget, amelyben 40 millióért új gyermek- és háziorvosi rendelőt alakítanak ki. A jövőben a háziorvosi rendelők elmaradt munkálatait is befejezik. "Összességében az előttünk álló egy évben közel másfél milliárd forintot fordítunk a kerületi egészségügy helyzetének javítására. Azt hiszem, erre nemigen van példa más településeken sem" – jegyezte meg a polgármester, majd köszönetet mondott "a szakma kiválóságainak és a szakmához hűségeseknek", remélve, hogy példájuk követőkre talál.

 

Elismerések

A Semmelweis-nap alkalmából a kerület által adományozott kitüntetéseket Zentai Oszkár, a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke, Kocsis Máté polgármester és Sántha Péterné alpolgármester adta át.

„Józsefváros Egészségügyéért” szakmai kitüntetésben részesült:

Dr. Szalai Jánosné röntgenasszisztens. 1967 óta közalkalmazott, 17 éve dolgozik a JESZ-ben. Munkája mellett nagy részt vállal a fiatalok betanításában is. Angol nyelvtudása mára nélkülözhetetlenné vált a röntgenosztály számára.

Kósné Tóth Anna laboratóriumi asszisztens. 1985 óta dolgozik a JESZ-ben. Munkáját magas szinten, lelkiismeretesen végzi. Megértő a betegekkel és a munkatársaival is.

Dr. Bakos István nőgyógyász. Magas szintű szakmai tudással végzi munkáját, és a kerület terhesgondozásában is kiemelkedő részt vállal. Az ultrahang-diagnosztikában is szaktekintélynek számít, ezért a II. sz. Nőgyógyászati Klinika Ultrahang laboratóriumában is számítanak munkájára.

Dr. Hisstek József háziorvos. Ötven éve gyógyítja a felnőtt lakosságot Józsefvárosban. Munkáját nagy szaktudással végzi, a mai napig részt vesz szakmai továbbképzéseken. Közvetlen, segítőkész, betegei szeretik, és a kollégái is számíthatnak a segítségére.

„Polgármesteri Dicséret” kitüntetés:

Brecsókné Mikus Katalin védőnő. Hivatásszeretete példaértékű. A gondozott családok bizalommal fordulnak hozzá. Munkatársaival is megértő, együttműködő, segítőkész.

Dr. Móricz Zsuzsanna házi gyermekorvos. A Szigony utcai gyermekrendelőben több mint húsz éve nagy türelemmel, gondossággal, lelkiismeretesen gyógyítja a kerületben lakó gyermekeket.

 

Kerületi törzsgárda oklevelek

20 éves törzsgárda oklevelet kapott: Orosz Klára, Seleverné Mészáros Julianna, dr. Hajdú Erzsébet Tünde, Dr. Kleiber Ferencné; dr. Czobor Lászlóné Dr. Láposi Erzsébet; Könyves Tóth Gabriella és Dr. Kalapos Miklós Péter. 30 éves oklevelet kapott: Dr. Polgár Endréné, Adyné Palócz Ágnes, Dr. Bakos István, Barabásné Dr. Peredi Gizella és Kajtár Istvánné. 40 éves kerületi törzsgárda oklevelet kapott: Király Zoltánné, Csirszka Ágnes, Dr. Bodrics Mária, Lukácsné Révész Ágota és dr. Udvarhelyiné Dr. Papp Mária.

Főigazgatói Dicséret

Dr. Koroknai András, a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat vezetője a kerület lakosainak kiemelkedő szakmai színvonalon nyújtott ellátásért és gyógyításért dicséretben részesítette a szolgálat tizenegy dolgozóját. Oklevelet kapott: Szabóné Juhász Julianna, Dányi Nikolett, Eckbauer Mónika, Dr. Lencse Edit, Czibókáné Mónus Éva, Dr. Polgár Endréné, Balló Gabriella, Győri Istvánné, Farkas Ibolya, Dr. Kardos Árpád és István Lajosné.

Végül Szabóné Juhász Julianna, a budapesti járóbeteg-szakellátás alelnöke adta át a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Elismerő Oklevelét Lángné Deák Katalin diplomás ápolónak és Csökli Józsefné sebészeti asszisztensnek. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben