Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros a szívügyük

Elismerések a közszolgáknak

2014. június 27. péntek

A jól működő közigazgatást senki sem veszi észre, a hiányát viszont azonnal. A közszolgálati tisztviselők napja az a ritka alkalom, amikor az észrevétlenül is kimagaslóan teljesítő hivatalnokok elismerést és biztatást kaphatnak. A Józsefvárosi Önkormányzat ünnepségén a kerületi jegyző és a polgármester tüntette ki a Polgármesteri Hivatal legkiemelkedőbb munkát végző tisztviselőit.

Danada-Rimán Edina jegyző megköszönte kollégáinak a napi feladatokon túlmenő, gyors és pontos munkát, amelyet a tavaszi országgyűlési, majd rögtön utána az európai parlamenti választások követeltek meg tőlük. Arra kérte őket, hogy ugyanezzel a profizmussal nézzenek szembe az előttünk álló őszi önkormányzati választásokkal is. A hivatal leghűségesebb dolgozóit kiemelve azt mondta: a közt szolgálni nem csupán munkahely, hanem évtizedekre szóló elköteleződés, Józsefvárost szolgálni pedig már-már szerelem.

Kocsis Máté polgármester is megköszönte a hivatal munkatársainak a hibátlanul lebonyolított két választást, amely mindig nagyon feszült időszak, hiszen a politikusok gyakran több türelmet igényelnek, mint az ideges ügyfelek. De ugyanígy köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a „Józsefváros újjáépül!” projektben vesz részt. Mert ez nem csupán egy jelmondat, hanem akkora léptékű kerületfejlesztés, amelyre évtizedek óta nem volt példa. Rengeteg döntéselőkészítő munka, adminisztráció szükséges ahhoz is, hogy egy tér felújítása egyáltalán elkezdődhessen. Néha harcokat is meg kell vívni (pl. a piac bezárása miatt). De az eredmények azt mutatják, hogy érdemes, mert a polgármester szerint szerencsére az újjáépítés nem egyedül az ő szívügye. Ezért Kocsis Máté az ünnepség végén a Józsefváros iránti közös szeretetre emelte poharát.

„Józsefváros Közigazgatásáért” kitüntetésben részesültek

Iványi Gyöngyvér: Csaknem tíz éve a Főépítészi Iroda munkatársa, két éve irodavezető. Ő a mozgatórugója a helyi védett épületek ügyének, és a józsefvárosi köztereken megjelenő műalkotások sorsát is kézben tartja.

Majerné Bokor Emese: Ötödik éve dolgozik a Hivatalnál belső ellenőrzési munkakörben. Ő felelős az önkormányzat költségvetési szerveinek ellenőrzéséért, a törvényes működés fenntartásáért.

Korlát Sándorné: Harminchat éve adatrögzítőként került a Hivatalhoz, majd a Hagyatéki Csoportba került, jelenleg is hagyatéki ügyintéző. Emellett a Választási Iroda tagjaként a választások előkészítésével foglalkozik.

Polgármesteri dicséret kitüntetésben részesültek:

Dr. Mészár Erika: Tizenöt éve dolgozik a Hivatalnál. Az okmányirodát vezette, majd 2007-ben a képviselő-testület aljegyzővé választotta, de a járási rendszer kialakításáig szívügyeként tovább vezette az okmányirodát és az ügyfélszolgálatot.

Fábián Márta: 2011 óta előbb a Polgármesteri kabinetben, majd Jegyzői kabinetben volt asszisztens. 2013-ban kapott megbízást a Belső Ellátási Iroda vezetésére.

„Jegyzői dicséret” kitüntetésben részesültek

Molnár Erzsébet Eliza: 2011 óta köztisztviselő. Feladata az önkormányzati, a hivatali, valamint 11 nemzetiségi önkormányzat pénztárának vezetése, a vevőszámlák kiállítása.

A Városfejlesztési Iroda: A hivatal gyors reagálású egységét két éve hozta létre az önkormányzat.

Nekik köszönhető, hogy a kerület sikeresen pályázott négy intézmény és a Polgármesteri Hivatal épületének felújítására.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben