Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fejlesztik a közvilágítást és a csatornarendszert

Nagytakarítás a MÁV-telepen

2014. július 02. szerda

Józsefvárosban különleges színfoltot képvisel a kis Máv-telepként ismert, az MTK-stadion közelében található, a vasúti és a villamos sínek, a Hungária körút valamint a Salgótarjáni út övezte terület. Józsefváros Önkormányzata rendezi a telep környezetét, közvilágítást épít ki, fejleszti a csatornarendszert és zajvédő fal építését kezdeményezte a Budapesti Közlekedési Központ felé. A terület rendbetételében Sára Botond alpolgármester is aktívan részt vesz.

A Józsefvárosi Közterület-Felügyelet és Városüzemeltetési Szolgálat munkatársai – naponta harminc ember, köztük mintegy 25 közfoglalkoztatott – több mint egy hét alatt tették rendbe a zöldfelületet, visszavágták a fákat, összegyűjtötték a szemetet, több mint 100 m³ hulladékot. A környék egy része sajnos kedvelt a kábítószer-fogyasztók körében is, az elmúlt időszakban naponta közel 60 tűt szedtek össze.

„A MÁV-telep egy elszigetelt, kertvárosi környezetű terület, az itt lakók egy része jelezte vételi szándékát az ingatlanokra, amelyek önkormányzati tulajdonban vannak. Az önkormányzat jelenleg azon dolgozik fejlesztésekkel, átalakításokkal, hogy mindez lehetővé váljon. Kiépítjük a közvilágítást, hamarosan elindul a víz- és csatornarendszer kiépítése negyed milliárd forintot meghaladó értékben” – mondta Sára Botond. A tervek szerint a nyár folyamán a templom melletti játszóteret is felújítják. Jelenleg a környező utcák takarítása, a zöldfelület rendbetétele, parkosítás zajlik. Szükség volt a vasúti síneket övező kerítés rendbehozatalára is, azt ugyanis egy részen megbontották. Az alpolgármester is kivette a részét a munkából, a szemétszedés, gallyak gyűjtése mellett a kerítés hegesztésében is segédkezett.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben