Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fejlesztések a Százados negyedben

Felújított járdaszakaszt adtak át a Strázsa utcában

2014. július 21. hétfő

Lakossági bejelentés alapján javította ki az önkormányzat azt a Hős utca – Strázsa utca sarkán található járdaszakaszt, amelyen feltöredezett a burkolat, így veszélyessé vált a gyalogosok számára – mondta Sára Botond az átadáson.

A képviselő testület már megszavazta, hogy forrást biztosít a Százados negyed fejlesztéseire, amelyeknek egyik első eleme volt a most átadott járda. Az itt lakók kérését teljesítette az önkormányzat azzal, hogy helyreállította a használhatatlanná vált gyalogosútszakaszt, de még augusztusban rendbe rakják a Hős utcai részt is.

A közös képviselővel egyeztetve, már csak arra várnak, hogy az épület aljáról leverjék a vakolatot, kicseréljenek két közműcsövet, utána máris felújítják. Ezek után a Strázsa utca végén található szakasszal folytatódik a járdafelújítás, ahol a fák gyökerei tönkretették a burkolatot. Szintén ezt a lakótömböt érinti, hogy a mögötte húzódó Törökbecse utcát már elkezdtük kitakarítani a nagyra nőtt gyomnövényektől és bokroktól, így a kismamák újra szép környezetbe hozhatják le gyermekeiket sétálni – mondta el Sára Botond.

Új játszótér, pihenő park és kutyafuttató

Az alpolgármester hozzátette, hogy Százados negyed lakosságának túlnyomó részét az idősek és a fiatal, gyermekes családok adják, ennek megfelelően fejlesztik közterületeit, minden esetben egyeztetve a lakókkal és a közös képviselőkkel. A családoknak kedvez az önkormányzat azzal, hogy a közeli Tisztes utcánál bruttó 20 millió forintból épül egy vadonatúj játszótér, ahol már a tereprendezés megtörtént, a kivitelező a napokban kezdi majd el kialakítani a teret. A negyed idősebb lakóinak és a pihenni vágyóknak szeretnénk kedvezni azzal, hogy a közeljövőben a Stróbl Alajos és Strázsa utca sarkán található két közterületet pihenőparkká alakítja át az önkormányzat: padokat rakunk le, virágágyásokat alakítunk ki, fákat ültetünk, illetve a meglévőket megvágjuk – mondta az alpolgármester. Majd hozzáfűzte, hogy ugyanitt, a Stróbl Alajos utca nem lakott részén kutyafuttatót alakítanak ki a negyedben élő számos ebtartóra gondolva, de figyelembe véve, hogy többi lakost ne zavarja.

Sára Botond fontosnak tartotta még tájékoztatni a környéken lakókat, hogy korlátozzák a kamionos átmenő forgalmat is, ami nagyon zavarta a helyieket. A BKK már elindította azt a folyamatot, amivel korlátozzák a 3,5 tonnánál nagyobb teherautók behajtását a negyedbe, sőt fekvőrendőrökkel fogják lassítani a forgalmat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben