Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Lengyel látogatók

Kíváncsiak a Corvin sétány-projektre

2014. július 24. csütörtök

A lengyelországi Gorzów Wielkopolski polgármestere és kísérete látogatott Józsefvárosba, hogy meghallgassa a városvezetés és a kivitelező tapasztalatait a Corvin sétány-projekttel kapcsolatban.

Tadeusz Jedrzejczak, a német határhoz közeli, 124.000 lakosú lengyel város vezetője azért érdeklődik ennyire kerületünk egyik legnagyobb beruházása iránt, mert a Futureal iroda nyert el és valósít meg szintén egy város-rehabilitációs projektet Gorzówban. De a kivitelezőn kívül kíváncsiak voltak az önkormányzat véleményére is, így Egry Attila alpolgármester tájékoztatta őket a tapasztalatokról.

Miután az alpolgármester röviden bemutatta városrészünk történetét, Tadeusz Jedrzejczak megköszönte a vendéglátást és elárulta, hogy nagyon szereti Budapestet, feleségével sokat kirándultak itt, sok szép emlék köti ide, ezért is jött nagy örömmel megnézni egy sikeres város-rehabilitációs projektet, a Corvin sétányt. Alföldi György, a projekt menedzsere előadásában felvázolta a 2000 óta tartó folyamat fontosabb állomásait, kitért arra, hogy egy ilyen nagyszabású projekt kezdetén mindig meg kell hozni egy súlyos döntést, hogy eltüntetjük a régi leromlott állapotú építményeket és teljesen újakat húzunk fel a helyükön, vagy részlegesen felújítjuk az itt álló házakat és azokat egészítjük ki újakkal. A Corvin sétány projekt keretében az első variáció valósul meg.

Ehhez Tadeusz Jedrzejczak hozzáfűzte, hogy szerinte jó döntés született, de ők inkább a részleges rehabilitációt részesítik előnyben, hiszen nem szeretnék elveszíteni gyönyörű szecessziós belvárosuk épített szépségeit. Végül gratulált Józsefváros vezetésének, azokhoz az eredményekhez, melyekkel szebbé teszik kerületüket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben