Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

3-as metró

Varga: a főváros hitelt vehet föl a felújításához

2014. július 31. csütörtök

A kormány engedélyezi, hogy a főváros hitelt vegyen föl a 3-as metróvonal felújításához, sőt kész állami garanciával segíteni a hitelfelvételt - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A főváros önállóan nem tudja rendezni a 3-as metró felújításának ügyét - mondta a nemzetgazdasági miniszter a kormányülés szünetében, majd hozzátette a metróvonal biztonságos, "ugyanakkor tény, hogy a felújítás nem várhat tovább, az utasok biztonsága érdekében haladéktalan lépésekre lesz szükség". 

Varga Mihály elmondta: a kormány eddig is segítette a főváros gazdálkodását; az elmúlt években több lépésben összesen 217,7 milliárd forint adósságot vállalt át az állam Budapesttől. Az idén 24 milliárd forinttal támogatja a központi költségvetés a fővárosi tömegközlekedést, emellett a kormányzat fogyasztóiár-kiegészítéssel is segít.

A főváros vezetősége köszönetet mondott a miniszterelnöknek és a kormánynak a 3-as metrófelújítását segítő kormánygaranciáért. A Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes által aláírt szerdai közleményben az áll, hogy a kormánygarancia segítségével a "több mint 20 éve elhanyagolt 3-as metró szerelvény felújításait így gyakorlatilag is meg tudjuk kezdeni".

Józsefvárosban öt megállója van a 3-as metrónak (Kálvin tér, Corvin negyed, Klinikák, Nagyvárad tér, Népliget), így a felújítás jelentősen hozzájárul a kerület újjáépüléséhez. 

Forrás: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben