Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Naponta félmillió utast szállít

Egyeztetés az M3-as metró felújításáról

2014. augusztus 06. szerda

Megkezdte az M3-as metró felújításáról szóló egyeztetéseket Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Tarlós István Budapest főpolgármestere szerdán Budapesten. A kormány július 30-i ülésén döntött arról, hogy a metróvonal indokolt felújításához engedélyezi a hitelfelvételt a főváros számára, amelyet kész állami garanciával segíteni.

A naponta több mint félmillió utast szállító vonal rekonstrukciója a tartósan biztonságos működéshez elengedhetetlenül szükséges, ebben a nemzeti fejlesztési miniszter és a főpolgármester egyaránt egyetértett. Seszták Miklós és Tarlós István a helyreállítás mielőbbi megindítása érdekében áttekintette az infrastruktúra és a járművek javítására, cseréjére vonatkozó lehetséges általános javaslatokat – írta közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A kormány július 30-i ülésén döntött arról, hogy a metróvonal indokolt felújításához engedélyezi a hitelfelvételt a főváros számára, amelyet kész állami garanciával segíteni. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére azt közölte, hogy információik szerint a kormány az augusztus 13-i ülésén foglalkozik az M3-as metró felújításával.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben