Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kézműves munkák kiállítása

Kerületi diákok munkáit is díjazták

2014. augusztus 14. csütörtök

A Magyar Kézművességért Alapítvány által kiírt pályázaton a VIII. kerületi Kövessy Szakközépiskola diákjainak munkái is elismerésben részesültek. A jutalmakat Csomós Miklós főpolgármester-helyettes adta át a Duna Palotában, ahol a pályamunkák augusztus végéig meg is tekinthetők.

A díjátadóra zsúfolásig megtelt a patinás Duna Palota Klotild terme. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes nyitó beszédében elmondta, mennyire irigylésre méltó a kézművesek élete, hizsen alkotásaikon keresztül megvalósíthatják álmaikat és egyúttal ápolják a tradíciókat is. Semmelweis Tibor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Képműipari Tagozatának alelnöke kiemelte, hogy ezen az eseményen a művészeknek lehetősége van egymásnak is bemutatkozni munkáikkal.

Az egyik győztes pályamű

 

A húsz éve működő Magyar Kézművességért Alapítvány a „Magyar Kézművesség 2014” és „Kézművesség a vendéglátásban” címmel írt ki pályázatot, a beérkező anyagokat szakmai zsűri bírálta el. Az idei évben a józsefvárosi Kövessy Erzsébet Baptista Szakközépiskola Szövő Szakának hallgatói, Pálmai Alex és Nagy Zsuzsanna is díjat kapott, kerületünk művészpalántái 60 000 Ft pénzjutalomban részesültek. A díjat Csomós Miklóstól a hallgatók nevében Pázmány Judit iparművész, a diákok oktatója vette át.

A pályaművek augusztus 28-áig a belvárosi Duna Palotában (1051 Bp., Zrínyi utca 5.) tekinthetők meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben