Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

75 éves a klarinétkirály

Polgármesteri köszöntő Kállai Kiss Ernőnek

2014. augusztus 22. péntek

Kocsis Máté polgármester otthonában kereste fel Kállai Kiss Ernőt, hogy 75. születésnapja alkalmából köszöntse. Kocsis Máté természetesen nem érkezett üres kézzel a jeles eseményre, minőségi borral lepte meg a művészt, aki hálás szavakkal fogadta a köszöntést.

Az örökifjú cigányzenész klasszikus zenét tanult, és véleménye szerint minden muzsikusnak ezt kellene tennie, biztos alapot ad. Kállai Kiss Ernő is sok zenei irányzatban kipróbálta magát, együtt játszott például Benny Goodmannel is, aki szintén a hangszer virtuóza volt, ő nevezte el klarinét királynak is. De a szívéhez közel mindig is a magyar cigányzene állt, és már több, mint ötven éve alkot és játszik ebben a műfajban. Kocsis Máté természetesen nem érkezett üres kézzel a jeles eseményre, minőségi borral lepte meg a művészt, aki hálás szavakkal fogadta a köszöntést, és megajándékozta a polgármestert saját CD-jével.

Kállai Kiss Ernő büszkén emlegette családját, amely egy igazi zenész dinasztia, hiszen fia is és unokája is világhírű hegedűművészek. A Liszt-díjas művész, szokásához híven, a köszöntő után munkába indult a margitszigeti nagyszállóba, ahol – szavai szerint – esténként „közreműködik” fia zenekarában. Isten éltesse sokáig a klarinét királyt!

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben