Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

15 millió forintos beruházás

Megújult ház a Nagy Fuvaros utcában

2014. augusztus 22. péntek

A közelmúltban újult meg a Nagy Fuvaros utca 2/b szám alatti önkormányzati lakóház homlokzata, amelyet Zentai Oszkár képviselő adott át pénteken. Az épület a Magdolna Negyed Program III. egyik állomásaként mintegy 15 millió forintos beruházásnak köszönhetően szépült meg.

A közintézmények, terek és utcák folyamatos felújítása, átalakítása után Józsefvárosban a társasházak is megszépülnek. A napokban fejeződött be a Nagy Fuvaros utca 2/b szám alatti épület homlokzatának felújítása. „A Józsefváros újjáépül program harmadik elemeként a társasházak felújításához érkeztünk, amivel szeretnénk a fejlesztéseket a házakba is bevinni. Ennek egyik első lépése az önök házának felújítása. Több mint 15 millió forintból hoztuk rendbe az utcai homlokzatot. Azt szeretnénk, hogy lakóhelyük szebb és élhetőbb legyen, hogy büszkék lehessenek a házra, ahol élnek” – mondta Zentai Oszkár az ünnepélyes átadón. A szalag átvágásában az egyik lakó is segített az önkormányzati képviselőnek.

A házhoz tartozó utcai üzletrészben néhány héttel ezelőtt cukrászda nyílt, ahová a képviselő is betért. Mint Orbán Róbert cukrászmestertől megtudtuk, saját, családi, dunavarsányi üzeméből érkeznek ide a sütemények, torták, különböző ízesítésű fagylaltok, diabetikus és adalékanyag menetes finomságok. Augusztus 20-án az ország tortájának választott Somlói revolúció is hamarosan megkóstolható a cukrászdában.

A megszépült épület lakóival való beszélgetés során Zentai Oszkár elmondta, a felújítások mellett a jövőben fokozzák a közbiztonságot, a körzetben nem csak több rendőr és közterület-felügyelő lesz, de bővül és megújul a térfigyelő kamerarendszer is.

MNP III.

A Magdolna Negyed III. szociális városrehabilitációs program 2013 februárjában kezdődött Józsefvárosban, és 12 ezer embert érint. A Józsefvárosi Önkormányzat csaknem 4 milliárd forint uniós támogatást kapott a megvalósításához az Új Széchenyi Terv részeként.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben