Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Pótfelvételi: kiderültek a ponthatárok

Újabb 7300 diák kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait

2014. augusztus 29. péntek

Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról csütörtökön, a több mint 9500 pótfelvételiző közül mintegy 7300 kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A pótfelvételi eljárásban alapképzésekre mintegy 5100, felsőoktatási szakképzésre körülbelül 1550, mesterképzésre valamivel több mint 650 diák nyert felvételt. Az MTI-hez eljuttatott összegzés szerint a legtöbben gazdasági és menedzsmentterületre kerültek be, amelyet a jogász-, a kereskedelem-marketing, a turizmus-vendéglátás és a pénzügyi-számviteli képzések követtek.

A most megállapított ponthatárok azonosak, illetve egyes esetekben magasabbak, mint az általános eljárásban megállapított ponthatárok. A jelentkezők a döntést követően most is kapnak sms-ben értesítést az eredményről.

A besorolási döntést a jelentkezők a Felvi.hu oldal E-felvételi szolgáltatásában nézhetik meg, illetve a felsőoktatási intézményektől kapják meg a felvételi döntésről és a beiratkozással kapcsolatos teendőkről az értesítést.

A pótfelvételi eljárás során mindenki csak egy szakra, intézménybe és csak önköltséges képzésre jelentkezhetett. Feltétel volt továbbá az, hogy júliusban nem vették fel sehová, vagy nem is jelentkezett az általános felvételi eljárásra.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben