Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újra csökkent a rezsi

Szeptembertől olcsóbb az áram

2014. augusztus 29. péntek

Szeptember elsejével további 5,7 százalékkal lett olcsóbb az áram, így tavaly január óta már negyedével csökkent az áramdíj. Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentéssel foglalkozó munkacsoportjának vezetője azt is elmondta, hogy a lakossági rezsicsökkentés után az ipari rezsicsökkentés következik.

A rezsicsökkentés kezdete, vagyis 2013. január elseje óta az áram és a távhő ára is ötödével csökkent, a gázért pedig negyedével kell kevesebbet fizetni. Tavaly júliustól a vízdíj, a csatorna, a szemétszállítás, a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés díja is mérséklődött 10 százalékkal. Szeptember elsejétől pedig újra a villany ára csökkent, 5,7 százalékkal, míg októbertől a távhő lesz olcsóbb 3,3 százalékkal.

Az energiaárak eddigi csökkentésével sikerült elérni, hogy míg korábban európai viszonylatban a legdrágábbak között volt Magyarországon az áram és a gáz ára, mostanra a magyar fogyasztók a fizessék a legkevesebbet – közölte a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője.

„Azt a célt, hogy az Európai Unió legolcsóbb energiáját Magyarországon kapják meg a családok, hogy a szociális biztonságuk még erősebb, még nagyobb legyen, azt gyakorlatilag sikerült elérnünk. Természetesen ezzel a rezsicsökkentést még nem fejeztük be" – jelentette ki Németh Szilárd. A szakember is megerősítette, hogy a lakossági rezsicsökkentés után az ipari rezsicsökkentés következik.

 

Így csökkent a rezsi az elmúlt másfél évben 

 

2013. január elsején csökkent első ízben a rezsi, ekkor a lakossági gáz és villamos energia ára lett kevesebb. Július elsejétől bővült azon szolgáltatások köre, melyekért kevesebbet kell fizetni. Tavaly november elsején jött az újabb csökkenés, ekkor 11,1 százalékkal lett kevesebb a lakossági áram, a gáz és a távhő ára. 2014-ben tovább csökkentek a rezsidíjak. Február elsején pénzügyi rezsicsökkentés formájában, törvényi szabályozás teszi lehetővé havonta két alkalommal, 150.000 Ft értékhatárig az ingyenes készpénzfelvételt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben