Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Lakossági kérésre alakítják ki

Új gyalogátkelőhelyek és mozgássérült parkolók

2014. augusztus 29. péntek

A Pitypang óvoda szülőinek kérésére új gyalogátkelőhelyet alakított ki az önkormányzat a Százados út és a Stróbl Alajos utca sarkán és szintén lakossági kérésre egy mozgássérült parkolóhelyet is létre hoztunk – mondta lapunknak Sára Botond alpolgármester, aki maga is részt vett a munkálatokban.

Új gyalogátkelőhelyet festettek fel a Százados úti óvoda elé, hogy ezzel is könnyítsék az apróságok és szüleik közlekedését, hiszen itt nagyon erős a gépjármű forgalom. A helyszínen eddig is volt egy forgalom lassító fekvőrendőr, erre került rá a csíkozás, megoldották a vízelvezetést, felerősítették a közvilágítást, taktilis jeleket helyeztek el. Szintén szülői kérésre mozgássérült parkolóhelyet alakítottak ki a sarkon az óvoda előtt. Sára Botond is részt vett a munkálatokban, majd elmondta, hogy ez a zebra igazából csak a kezdet, hiszen a Százados úton és környékén még három gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a közeljövőben. Lesz egy a Stróbl Alajos utcánál, egy a Szörényi utcánál és lesz a Hős utcánál is. A tervek szerint szeptember végére felfestik az összes zebrát.

Az új gyalogos átkelőhelyek kialakítása a már elkezdett forgalomtechnikai átalakításnak a része, amelynek keretében a Tisztes utcánál és a Törökbecse utcánál már korlátozást vezettek be a 3,5 tonnánál nehezebb gépjárművekre. Mindezekre azért van szükség, hogy megtarthassuk a Százados negyed kertvárosias hangulatát, hogy csökkentsük az átmenő forgalmat.  A Százados út kereszteződéseibe „egyenrangú útkereszteződés” figyelemfelhívó táblákat telepítenek, hogy mindenkit figyelmeztessenek a jobbkéz-szabály betartására, valamint a Tisztes utcánál tükröt helyeznek ki, hogy megkönnyítsék a kihajtást a Százados útra.

A most kialakított mozgássérült parkolóhely nem az egyetlen, hiszen kettő már van a Stróbl Alajos utcában és szintén lakossági kérésre létrehoztak egyet a Fiumei út 21-25. szám alatti ház előtt is – tette hozzá az alpolgármester.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben