Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Heteken belül elkezdődnek a munkálatok

Teljesen megújul az Auróra utcai szakrendelő

2014. szeptember 01. hétfő

A józsefvárosi szakrendelő teljes rekonstrukciója 2015. őszére befejeződik. Nemcsak az épület újul meg kívül és belül, hanem magasabb színvonalú és új szolgáltatásokkal is bővül az intézmény. A betegellátás a munkálatok ideje alatt sem szünetel.

A szakrendelő évente több mint 325 ezer ember korszerű, gyors, folyamatos ellátását biztosítja majd. Felújítására nemcsak amiatt van szükség, mert a hetvenes évek óta gyakorlatilag nem nyúltak hozzá az épülethez, hanem a kerület lakóinak egészségi állapota miatt is. Miután a mai korszerű eljárások és orvosi technikák mellett a legtöbb betegség jól kezelhető ambulánsan, ezért a kerület vezetése kulcsjelentőségűnek tartja a járóbeteg-ellátás színvonalának emelését. A cél: egy komplex egészségügyi szolgáltatóhely létrehozása az Auróra utcában, ami jóval túlmutat a meglévő szakrendelő felújításán.

A megvalósításra Józsefváros önkormányzata csaknem egymilliárd forintot nyert el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán, amit 250 millióval kiegészítve fedezni tudja az összesen 1,2 milliárdos beruházást. Ez elegendő a mintegy nyolcezer négyzetméteres, hétemeletes épület minden szintjének teljes körű megújítására, akadálymentesítésére és energetikai korszerűsítésére. Új főbejáratot építenek a Déri Miksa utca felől, a Nagy Fuvaros utca felőlit pedig akadálymentesítik. Színvonalasabb, barátságosabb rendelőket alakítanak ki, megújítják a kertet, és több parkolóhely is lesz. Egy külön bejáratú, lifttel felszerelt épületszárnyban helyezik el a tüdőgondozót.

Magasabb színvonalú betegellátás

Digitális technikával szerelik fel a röntgent; az elavult eszközök, műszerek lecserélésére is sor kerül. Az intézmény számítógépes hátterének fejlesztése és a betegirányító rendszer kiépítése révén csökkenhet a várakozási és az előjegyzési idő.  A gyógyító munka a kúraszerű kezelések irányába mozdul el, új részlegeket is kialakítanak, összehangoltabb és gyorsabb lesz az alap- és a szakellátás.

A munkálatok fentről lefelé, szintről szintre haladnak majd, de eközben is folyamatosan üzemelni fog minden részleg, vagyis a betegellátás zavartalanul folytatódik.

Józsefváros vezetése abban bízik, hogy a felújítási munkálatokkal járó kellemetlenségeket hamar elfeledjük, amikor egy év múlva egy huszonegyedik századi színvonalú, hatékonyabb ellátást biztosító, betegközpontú intézmény jön létre, aminek eredményeképpen javulni fognak a kerület egészségügyi statisztikai mutatói is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben