Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Erzsébet-utalványok a rászorulóknak

Adománnyal segít az önkormányzat

2014. szeptember 10. szerda

Józsefváros önkormányzata kiemelt feladatként kezeli a nehéz életkörülmények között élők segítését, többek között lakbér- és fűtéstámogatást nyújt, szociális kedvezményekkel segít, és rendszeresen élelmiszer csomagokkal és utalványokkal támogatja a rászorulókat. Ezért most 5000, illetve 10 000 forint értékben Erzsébet-utalványokat adományoz a nehéz helyzetben lévőknek. Kocsis Máté polgármester házhoz vitte az utalványokat egy olyan egyedülálló asszonynak, aki betegsége miatt nem tudott volna elmenni értük a hivatalba.

A kerület vezetése tisztában van azzal, hogy sokan élnek Józsefvárosban nehéz anyagi helyzetben. Az ő terheiket szeretné csökkenteni az adománnyal. Az Erzsébet-utalványokat elsősorban a rászoruló, egyedülálló időskorúak és a nagycsaládosok (akik három, vagy több gyereket nevelnek) kapják. Az adományról az önkormányzat levélben értesíti az érintetteket. A kerület vezetésének döntése értelmében 276 nagycsaládos józsefvárosi lakos vehet át 10 000 forint értékben, és 1443 rászoruló nyugdíjas 5000 forint értékben Erzsébet-utalványokat.

Kocsis Máté polgármester József utcai otthonában kereste fel Mária asszonyt, hogy személyesen nyújthassa át neki az utalványokat. Az idős hölgy szerény körülmények között él, az elmúlt években többször is kórházi kezelésre szorult, most is éppen műtét után lábadozik, így nem tudta megoldani, hogy személyesen menjen el átvenni az adományt. Mária asszony nagyon örült a látogatásnak, hiszen az Erzsébet-utalványok megkönnyítik mindennapjait, melyeket a következő bevásárlásnál fel is használ, mert minden forint sokat számít.

Az utalványokat az értesítővel és fényképes személyi okmány bemutatásával lehet átvenni október 31-ig a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Ügyosztályának pénztárában (Bp., VIII. Baross u. 63-67. II. emelet 202/5. sz. iroda). Ezekben az időpontokban: Kedd: 10.00-16.00, Csütörtök: 10.00-16.00

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben