Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új korszak kezdete

Koncert és filmvetítés az új Teleki téren

2014. szeptember 11. csütörtök

A Teleki tér szerda délelőtti átadása után délután, este is rendeztek még programokat a megújult parkban. Sára Botond köszöntőjét követően a színpadon a Liszt- és Kossuth-díjas Kállai Kiss Ernő „klarinétkirály” fia zenekarával lépett fel, majd levetítették a környéken játszódó, Bereményi Géza rendezte Eldorádó című filmet.

A Teleki tér ünnepélyes átadója és szoboravatója rengeteg embert vonzott szerda délelőtt, a programok délután is folytatódtak. Környékbeliek, a Társak a Teleki Térért Egyesület tagjai és családok folyamatosan érkeztek, és járták körbe a megszépült parkot, a gyerekek kipróbálhatták az új játszóteret is. A tér délelőtt felavatott szobrai gyorsan népszerűek lettek, sokan fotóztatták le magukat a padon ülő Teleki Sándorral vagy éppen a lámpagyújtó kutyájával.

„A térnek lelke van” – idézte fel Kocsis Máté polgármester délelőtti szavait Sára Botond. „Az elmúlt évtizedekben szinte alig történt bármiféle felújítás a téren, sokan vártak arra, hogy végre visszakapják a teret. Egy olyan teret szerettünk volna itt kialakítani, amelynek közösségépítő ereje van, ami megmutatkozott már a tervezés során is a civilek bevonásával” – mondta az alpolgármester.

Sára Botond hozzátette: új korszak nyílik a környék életében, a feladat most az, hogy tartalmas, igényes programokkal töltsék meg a teret. Az alpolgármester szavait követően a Liszt- és Kossuth-díjas Kállai Kiss Ernő lépett a színpadra fia zenekarával, nagy sikert aratva a nagyszámú érdeklődő előtt.

A koncert után az Eperjes Károly főszereplésével készült, a magyar filmtörténet egyik talán legemlékezetesebb alkotását, a nagy részben a Teleki téren játszódó Eldorádó című filmet vetítették le. Bereményi Géza alkotása 1989-ben Európa Filmdíjat kapott a legjobb rendező kategóriában.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben