Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rosszul lett a körúton

A józsefvárosi tűzoltók segítettek

2014. szeptember 12. péntek

Több országos lap és televízió is beszámolt róla, hogy egy férfi rosszul lett a körúton, akin a mentők kiérkezéséig a VIII. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársai segítettek. A tűzoltók éppen egy autótűzről tartottak visszafelé a Dologház utcai állomáshelyükre, amikor az utcán fekvő férfit észrevették.

egyik egysége éppen arra járt: egy helyszínről, egy autótűzről tartottak vissza a nyolcadik kerületi, Dologház utcai állomáshelyükre.

„A körúton mentünk az autóval, amikor az egyik kollégám észrevette, hogy valaki a járdán fekszik egy telefonfülke mellett. Természetesen megálltunk, hogy segítsünk. Kollégám, Bulyáki János szakképzett mentőápoló is, aki rögtön a férfi mellett termett, és ellátta” – idézi fel az estét Kiss Richárd hadnagy. Mint Bulyáki János elmondta, a rosszul lett férfi elszédült, elesett, a szívét fájlalta. „Tudta, hol van, a nevét is el tudta mondani, kommunikálni képes volt. Mint kiderült, az utcán él. A feje alá egy párnát tettünk, majd betakartuk. Folyamatosan figyeltük a pulzusát, és szóval tartottuk a mentők kiérkezéséig” – tudtuk meg Bulyáki főtörzsőrmestertől. A Blikk értesülése szerint a férfi erős gyógyszereket szed, ez okozhatta rosszullétét.

Mint a józsefvárosi tűzoltók elmondták, az eset nem egyedi, már több alkalommal előfordult, hogy az utcán bajba kerülő embereken segítettek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben