Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Százados negyed

Száznegyven méteren épült újjá a járda

2014. szeptember 15. hétfő

Új járdaszakasz épült a Strázsa utcában. A teljesen újjáépült gyalogosút átadóján Sára Botond alpolgármester elmondta, hogy a lakók kérésére építtette meg a járdát az önkormányzat, mert már használhatatlan és nagyon balesetveszélyes volt.

Folyamatosan szépül, fejlődik a Százados negyed, nemrégiben gyalogos átkelőhely létesült a Százados út és Stróbl Alajos utca sarkán, megújult a Százados úti bölcsőde udvara, korlátozták a 3,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát, a nyáron felújították a Hős utca és Strázsa utca sarkán lévő járdát. Most hétfőn pedig a Strázsa utca 429 és 475 közötti megújult gyalogosútszakaszt adták át. A 150 m2 felületű járdát 3 millió forintból építette újjá az önkormányzat. A helyiek régi álma valósult meg ezzel, hiszen a járda burkolatát annyira tönkretette az időjárás és a fák gyökerei, hogy gyakorlatilag lehetetlenné vált rajta a gyalogos közlekedés. „A járda balesetveszélyes volt, sokan elestek, a kismamák nem tudták rajta tolni a babakocsit, télen pedig csak nagyon nehezen lehetett takarítani. Az utcában lakók nagyon örülnek, hogy végre sikerült megcsinálni” – mondta lapunknak Németh Béláné, aki 53 éve lakik az utcában.

Sára Botond alpolgármester elmondása szerint nem pusztán felújították a járda burkolatát, hanem teljesen újjáépítették: kiásták, alapozták, aszfaltborítás került rá, járdaszegélyt és vízelvezetőket alakítottak ki, valamint az utca végén lévő zöldfelületen ­– szintén a lakók kérésére – visszavágták a fákat és kiirtották a bozótot. Ezt a közterületet egyébként a lakók gondozzák, virágosítják, egyfajta közösségi térként használják. „Visszavágtuk a túlburjánzó fákat a Törökbecse és a Stróbl Alajos utcában is, de Kocsis Máté polgármester úrral október első hetében összesen száz darab fát ültetünk majd el a Százados negyedben” – tette hozzá Sára Botond.

A környék fejlődéséről az alpolgármester elmondta, hogy zajlik a Stróbl Alajos utcában a parkosítás, és hamarosan elkészülnek a Százados úton a Szörény és a Stróbl Alajos utca sarkánál a gyalogátkelőhelyek. Szeptember végére kialakításra kerül a Hős utca Százados út sarkán a zebra, amely megkönnyíti majd a helyieknek az itt található forgalmas élelmiszer bolt elérését. Az időjárás miatt kicsit késik, de a napokban befejeződik a Tisztes utcai játszótér kialakítása is. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben