Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Romos ház helyére épült

Új játszótér a Százados negyedben

2014. szeptember 22. hétfő

A Tisztes és a Törökbecse utca sarkán korábban egy lerobbant, önkormányzati tulajdonú épület állt, amelyet elbontottak, a terület rendezése után pedig – a környéken lakók kérésére – egy gyönyörű játszótér épült, amelyet Kocsis Máté polgármester és Sára Botond alpolgármester adott át. Olyan sokan jöttek el, hogy a játszótér kapujára ki is lehetett volna tenni a „Vidám gyermekekkel megtelt” táblát.

Mintegy harminc család gyűlt össze a Százados negyed új játszóterén vasárnap. Csúszdás játszóvár, kis házikó, napellenzővel védett homokozó, hinta, mérleghinta és még több játék sorakozik a közel 1000 négyzetméteres területen. A játékok alá természetesen gumiborítás került, a terület többi részén pedig szépen zöldellő fű nő.

A Százados negyedben már korábban felmerült az igény, hogy egy nagy játszótér épüljön, az elmúlt években ugyanis egyre több fiatal pár, család költözött a környékre. „A Százados negyed szimbolikus fejlesztési projektje ez. Az itt lakók megfogalmaztak egy igényt, hittek a megvalósulásában, amelybe komoly munkát is fektettek. Az önkormányzat támogatásával, közös tervezés eredményeképpen pedig mindez most valósággá vált” – mondta Sára Botond a játszótéren gyerekzsivaj közepette.

A területen korábban önkormányzati lakóház állt, amelyet elbontva alakították ki a megfelelő helyszínt. A játszótér építése augusztus közepén indult, a játszóelemek kiépítése mellett homokozót építettek, gyeptéglákat raktak le, öntözőrendszer alakítottak ki.

A jövőben a tér funkciói – további feleslegessé váló épület elbontásával – bővülhetnek a lakossági igényeknek megfelelően.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben