Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Biztonságosabb lakások és idősklubok

Szén-monoxid-mérőt kapnak a legidősebbek

2014. szeptember 23. kedd

A színtelen, szagtalan szén-monoxid tökéletlen égéskor keletkezik. Nagyon veszélyes, mert súlyos oxigénhiányt okozhat a testünkben, és károsíthatja az agyat, a tüdőt, a szívet. A balesetek elkerülése érdekében Józsefváros önkormányzata új programot indított, a kerületben élő száz legidősebb lakosnak szén-monoxid-mérőt juttatnak el és az idősotthonok is kapnak. Az első műszert Kocsis Máté polgármester és Dudás Istvánné önkormányzati képviselő adta át.

A Rákóczi téri csarnok mögött található Víg utcai idősotthonban már délelőtt nagy a mozgás: néhányan beszélgetni ugrottak be egy kicsit a bevásárlás után, többen a délelőtti kézműves foglalkozásra érkeztek, hat-nyolc időskorú pedig az egyik asztalt körbeülve römizik. Most mindezt egy fokkal nagyobb biztonságban tehetik, ugyanis az önkormányzat egy szén-monoxid-mérőt ajándékozott az idősotthonnak.

„Egy új programot indítottunk el, amelynek részeként a Józsefvárosban élő száz legidősebb lakosnak szén-monoxid-mérőt nyújtunk át az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Ha a Víg Otthon egyik programjára látogatnak el, ezentúl itt is biztonságban lehetnek” – mondta Kocsis Máté, ugyanis az önkormányzat az időskluboknak is felajánlott mérőműszereket. Mint a polgármester kifejtette, a program következő lépésében további idősek, majd családosok, és a tervek szerint később a többi kerületi lakos is kap ilyen berendezést.

 

A szén-monoxid-mérőt az otthon vezetője, Nagy Erzsébet vette át Kocsis Mátétól és Dudás Istvánnétól. Egy kis beszélgetést követően pedig a polgármester és az önkormányzati képviselő is csatlakozott a nyugdíjas kártyázókhoz egy römipartira.  

 

A Víg Otthonnak jelenleg 65 tagja van, nagy részük naponta ellátogat az idősklubba. Kézműves foglalkozások, nótaklub, közös filmnézések és sok egyéb program várja a klubtagokat, ahol igény szerint étkezésre is lehetőség van. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben