Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szezonzáró bográcsozás

Lecsófőzés a közösségi kertben

2014. szeptember 24. szerda

Közös bográcsozásra hívta a Tolnai utcai közösségi kert gondozóit Dudás Istvánné önkormányzati képviselő. A könnyed hangulatú eseményen rész vettek a környékbeli lakók, az idősklubok tagjai és iskolai csoportok is.

Mintegy hatvanan látogattak el a Tolnai utcai közösségi kertbe Dudás Istvánné meghívására. Az önkormányzati képviselő szezonzáró bográcsozásra várta a kertet gondozó idősklubok tagjait, a közelben lakókat, iskolásokat és óvodásokat.

 

Dudás Istvánné elmondta, hogy a kertet folyamatosan bővítik, a tervek között szerepel egy szerszámoskamra kialakítása is. Ugyanakkor nem csak a kertet fejlesztik, a következő években a társasházak is megújulnak a kerületben, így a környéken is. A képviselőasszony emlékeztetett, hogy az állam által átvállalt adósság évi 4-500 millió forintos törlesztéstől szabadította meg a kerületet, amely összeget minden évben a társasházak felújítására fordít az önkormányzat.

 

A bográcsozáson részt vettek a Józsefvárosi Egységes Módszertani Intézet és Általános Iskola tanulói is. Az iskola intézményegység vezetője, Markielné Mészáros Márta elmondta, a gyerekeknek nagy élmény a kertészkedés, napokig téma, ha a közösségi kertet meglátogatják.

Májer Mihályné, a Népszínház utca 22. közös képviselője unokájával érkezett a főzésre. Ő is örült a közösségi kertnek, de a legnagyobb sikernek azt tartja, hogy a házukon lévő egyedi mozaikfrízt az önkormányzat segítségével tudják restauráltatni. Dudás Istvánné reményei szerint egyre többen csatlakoznak majd még a környékről, hogy részt vegyenek  a közösségi kert gondozásában, így a jövő évi szezonzáró bográcsozáson már teljes mértékben a kertben termett alapanyagokból tudnak főzni.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben