Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A díjakról nemzetközi zsűri dönt

Dokumentumfilmek a Corvin moziban

2014. szeptember 25. csütörtök

Vasárnapig tart az első alkalommal megrendezett Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál a Corvin moziban. A filmeket a szervezők az elmúlt két év legjobb, díjnyertes alkotásai közül válogatták ki. A művek több szekcióban versenyeznek egymással, a díjakról nemzetközi zsűri dönt. A fesztiválon levetítik az elmúlt 25 év legjobbnak tartott magyar dokumentumfilmjeit is.

A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválra a világ minden tájáról érkeztek kreatív dokumentumfilmek. A Corvin moziban szeptember 28-ig 41 alkotás (32 hosszú és 9 rövidfilm) tekinthető meg. A filmek négy szekcióban (Mert gyerekek vagyunk, Mert szabadok vagyunk, Mert dolgunk van, Rövidfilmek) versenyeznek egymással, a díjakról szakmai zsűri dönt. A vetítéseket közönségtalálkozó követi, ahol a rendezőkkel lehet találkozni.

A fesztiválon levetítik az elmúlt 25 év 25 rendezőjének 25 legjobbnak tartott dokumentumfilmjét is, többek közt Gyarmathy Lívia, Almási Tamás, Sára Sándor és Schiffer Pál műveit. A szervezők reményei szerint ezentúl minden év szeptemberében megrendezik a fesztivált.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben