Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Biztonságosabb lett a játék

Új gumiburkolat és napernyők a Napsugár Óvodában

2014. szeptember 26. péntek

A Napsugár Óvoda udvarán új gumiburkolat került a játékok alá a Michelin gumigyár jóvoltából. A cég napernyőket és új játékot is adományozott a gyermekeknek. A Dankó utcai óvodában a fejlesztéseket Sántha Péterné alpolgármester, Kaiser József képviselő és Orosz József, a Michelin ügyvezető igazgatója adta át.

Az óvoda udvarán mintegy kilencven négyzetméteren borították gumifelülettel a játékok alatti területet. Ennek kifejezetten örült a Pillangó csoportba járó hatéves Tibike, aki korábban többször esett le a mászókáról, de – mint mondta – most már szerencsére puhább a talaj az esetleges földet éréskor. A gyermekek két napernyőt is kaptak a homokozók fölé, valamint egy fából készült mókuskerék-játékot.

Sántha Péterné alpolgármester az átadóünnepségen a gyermekek nevében is megköszönte a Michelin gumigyár az óvodának nyújtott támogatását, az önkormányzat már évek óta jó kapcsolatot ápol a céggel. „Nagyon örülünk, hogy immár biztonságosabb környezetben játszhatnak a Napsugárban járó óvodások” – tette hozzá Kaiser József képviselő.

Inotainé Sólyom Évától, az óvoda vezetőjétől megtudtuk, hogy a Napsugár Óvodában kiemelten foglalkoznak mozgásfejlesztéssel, ezért is fontos, hogy a játékok alá védőburkolat került. „A gumiszőnyeg újrahasznosított anyagból készült, így teljes mértékben környezetbarát megoldásról van szó” – mondta Orosz József, a Michelin vezetője.

Az óvodások csoportonként egy kis zenés-táncos előadással készültek. A műsorukba Sántha Péterné alpolgármester is bekapcsolódott.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben