Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megbukott a baloldal főpolgármester-jelöltje

2014. szeptember 29. hétfő

Falus emlékezetes „vödrös-videója” óta az ellenzéki oldalon is sokan kétségbe vonták a baloldali főpolgármester-jelölt esélyét a Fidesz-KDNP jelöltje, Tarlós István legyőzésében. Hétfőre ezt már önmaga is belátta, visszalépését Falus sajtótájékoztatón jelentette be. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a „főpolgármester-jelölt személyével kapcsolatos baloldali kutyakomédia” Budapest semmibevétele.

Már a hétvégén felröppent a hír a baloldal közös főpolgármester-jelöltje visszalépéséről. „Falus Ferenc átverte a fővárosiakat, most pedig az arcukba nevet” – mondta Kósa Lajos. A Fidesz ügyvezető alelnöke hozzátette: először azt gondolta, hogy ez egy showműsor, valamilyen rejtett kamerás trükk. „Falus Ferenc az idiótaságával, az idétlenségével, a tényleg szörnyű megjelenésével, a jeges vödrös videójával… Úgy éreztem, hogy ez a Kész átverés show, csak nem mertem mondani, hogy mikor kerül elő Balázs, és mondja, hogy gyerekek, csak vicceltünk” – nyilatkozta Kósa Lajos. A fideszes politikus ugyanakkor felháborítónak tartja, amit „a baloldali kispártok” művelnek a fővárossal. Szerinte az, hogy Budapesten nincs baloldali főpolgármester-jelölt, a „teljes megsemmisülés felé vezető utat” jelenti a baloldalnak.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, Tarlós István szerint „ami a politikai túloldalon történik most már negyedik hónapja, az elég nehezen értelmezhető”, amelyet nem is kívánt minősíteni. „Az mindenesetre érdekes, hogy nem maradt baloldali jelölt és a baloldali pártok logója a főpolgármester-jelölti szavazólapon nem is fog szerepelni” – jegyezte meg Tarlós István.

A civil szervezetek jelöltje, Magyar György szintén a napokban jelentette be visszalépését. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármester-jelöltjének támogatására kérte pártjaik szavazóit. Gyurcsány Ferenc felkereste a Magyar Liberális Pártot is, de Bodnár Zoltán továbbra is a liberálisok főpolgármester-jelöltjeként indul.

Az MSZP elnöksége hétfő estig nem döntött arról, hogy kit is támogasson a főpolgármester választáson.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben