Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hatékonyabb ellátás, rövidebb várólista

Új urológiai laboratórium Józsefvárosban

2014. szeptember 30. kedd

Felújították és kibővítették a Semmelweis egyetem urológiai laboratóriumát, aminek köszönhetően hatékonyabb lesz az ellátás, rövidebb a várólista, illetve több konzultációra, továbbképzésre lesz lehetőség. Az ünnepélyes átadón az egyetem rektora, Szél Ágoston elmondta, a beruházás rendkívül fontos lépés a betegellátás szempontjából, míg Egry Attila alpolgármester az egyetem és az önkormányzat jól működő kapcsolatát emelte ki.

A Semmelweis Egyetem Urodinamikai Laboratóriuma elsőként alakult az országban a nyolcvanas évek elején. A folyamatosan növekvő betegforgalom miatt azonban már csak nehezen volt képes a hatékony betegellátás megfelelő biztosítására. Szükségessé vált az ambulancia felújítása, kibővítése, az új néven megnyíló Kontinencia Centrum és Urodinamikai Labort Egry Attila alpolgármester, Prof. Dr. Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora és Prof. Nyirády Péter, az urológiai klinika igazgatója adta át.

„Rengeteg energia fekszik ebben a mintaértékű beruházásban. Jelenleg jóval nagyobb felújítások zajlanak néhány épülettel odébb, ugyanakkor a betegellátás szempontjából nagyon fontos fejlesztés ez” – mondta az egyetem rektora. Szél Ágoston Kocsis Máté polgármester korábbi kijelentését idézve hozzátette, Józsefváros valóban egyetemváros, a rengeteg telephellyel működő Semmelweis egyetem is itt érzi igazán otthon magát.

Egry Attila Józsefváros önkormányzata és az egyetem szoros szakmai kapcsolatát emelte ki, majd hozzátette: „Amit Józsefváros az egészségügyért megtehetett, azt elvégezte, felújította a háziorvosi rendelőket, és hamarosan az Auróra utcai szakrendelő is megújul. Nagyon pozitív, hogy több józsefvárosi intézmény, köztük a Semmelweis Egyetem is hasonlóképpen a fejlesztések mögé áll”.

Az urodinamikai laboratórium 12 millió forintból – egészségügyi cégek és a klinika dolgozói által támogatott alapítványi forrásból – újult meg, egy szakambulanciával, illetve egy konzervatív kezelésre alkalmas helyiséggel bővült. Mostantól lehetőség nyílik arra, hogy egy beteg műszeres kivizsgálásával egyidejűleg, egy másik betegnél szakvizsgálatot vagy konzervatív kezeléseket végezzenek. A kapacitásnövekedés a nagyobb betegforgalom mellett lehetővé teszi a betegek előre megtervezett, jobban szervezett kivizsgálását, ellátását. Az új, európai szintű kontinencia centrum és urodinamikai laboratórium Magyarország egyik legkorszerűbb, minden igényt kielégítő betegellátó egysége lett.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben