Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A „Zene” nevű dizájnerdrogot terjesztették

Dílerfogás a Magdolna utcában

2014. október 01. szerda

Bűnszervezetre csaptak le a nyomozók egy Magdolna utcai bérházban. Három helyszínen összesen tizenegy embert vettek őrizetbe, egy önként feladta magát. A banda az új pszichoaktív kábítószerrel kereskedett.

A BRFK nyomozói a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közösen csaptak le a bandára szeptember 29-én egyszerre több helyszínen. Józsefvárosban, Csepelen valamint Hernádon fogták el a gyanúsítottakat. Az összehangolt akció során kézre került B. Aladár, hernádi lakos valamint tíz társa. A bűnszervezet egyik tagja Ó. Viktor másnap önként feladta magát – tudtuk meg a police.hu oldalról.

A házkutatások során a rendőrök feltehetően a „Zene” nevű dizájnerdrogot tartalmazó csomagokat, fecskendőket, a szer adagolásához szükséges eszközöket, nagy mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat és jegyzettömböket foglaltak le.

 

A nyomozók megállapították, hogy a hierarchikusan felépülő szervezetben mindenkinek megvolt a feladata, hogy kiszolgálják a kiterjedt fogyasztói kört. Terjesztők, figyelők és futárok is segítették a kábítószer árusítását. A bűnbanda ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányág Felderítő Főosztálya folytatja le a további eljárást.

Fotók és videó: police.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben