Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Idősbarát szüret sztárvendégekkel

Józsefváros nem csak az idősek napján gondol a nyugdíjasokra

2014. október 01. szerda

Fontos, hogy van egy nap, amikor megemlékezünk az idős emberekről, de még fontosabb, hogy ne csak ezen az egy napon emlékezzünk rájuk – mondta Kocsis Máté az idősek világnapja alkalmából rendezett Idősbarát szüret ünnepségen a Rhema Konferencia Központban. A mulatságon olyan meglepetés sztárvendégek léptek fel, mint Koós János, Harangozó Teri és a Vegas Showband.

Színültig telt a Golgota utcai konferencia központ díszterme, mintegy 600 józsefvárosi szépkorú fogadta el az önkormányzat meghívását az idősek világnapja alkalmából rendezett Idősbarát szüret című rendezvényre.

Az önkormányzatot többek között az alpolgármesterek, Sántha Péterné, Egry Attila és dr. Sára Botond képviselte, de jelen voltak a képviselő-testület tagjai is. A rendezvényt dr. Kocsis Máté nyitotta meg.

Józsefváros polgármestere köszöntőjében kihangsúlyozta, ez a nap remek alkalmat ad arra, hogy kifejezzék azt a nagyrabecsülést és hálát, amit a fiatalabb generációk éreznek az idősek iránt. A kerület első embere hozzátette, fontos, hogy van egy nap, amikor megemlékezünk az idős emberekről, de még fontosabb, hogy ne csak ezen az egy napon emlékezzünk rájuk.

Az önkormányzat az elmúlt években igyekezett megtenni mindent annak érdekében, hogy tartalmas programokat szervezzen az idősklubokban, továbbá jobb és szebb egészségügyi intézményeket alakítson ki valamint kifejezetten a nyugdíjasok kényelmét szolgáló intézkedéseket vezessen be – mondta Kocsis Máté.

A polgármester szerint az önkormányzat törekvéseit egy Sütő András idézet jellemzi leginkább, amely szerint „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi, a világ nem vele kezdődött”. Kocsis Máté kiemelte, úgy érzi, az ő nemzedéke ezt tudomásul vette és nem felejti el megköszönni mindazt, amit jóval nehezebb történelmi időkben, egész életük munkájával tettek gyermekeikért és unokáiért. Kocsis Máté köszöntője zárásaként azt kívánta a szépkorúaknak, hogy érezzék jól magukat az Idősbarát szüret ünnepségen, és használják egészséggel Józsefváros felújított tereit.

A mulatság első meglepetés sztárvendége Koós János volt, aki vicceivel és tréfás megjegyzéseivel szórakoztatta a közönséget a már jól ismert dallamok mellett. A remek hangulatot bizonyította, hogy az idősek együtt énekelték vele például a Kislány a zongoránál és a Mondjátok meg Máriának című számot.

Harangozó Teri Balogh István és Zentai Oszkár képviselőket hívta fel a színpadra, hogy közösen énekeljék el, a Mindenkinek van egy álma című dalt. Nincs szüreti ünnepség bor nélkül, ezért a rendezvény szünetében vörös és fehér borral valamint frissítőkkel és szendvicsekkel kínálták a résztvevőket. A Vegas Showband koncertje előtt volt tombolasorsolás is.

Az értékes nyereményeket Balogh István valamit Zentai Oszkár képviselők és Gondos Judit képviselőjelölt adta át a nyerteseknek. Az Idősbarát szüret a Vegas Showband fellépésével zárult. A népszerű dallamok hallatán többen táncra perdültek a színpad előtt.

Józsefváros idősbarát önkormányzat

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben