Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nemcsak a bölcsődések gyönyörködhetnek benne

Mesés tűzfal a Tolnai utcában

2014. október 02. csütörtök

Megelevenedett a Tolnai utcai Tücsök-lak Bölcsőde udvarára néző ház tűzfala. Az épület egy évvel ezelőtt kigyulladt, jelenleg is felújítás alatt áll. Ám a tűzfalát már helyreállították, sőt. A környék önkormányzati képviselőjének ötlete alapján életre kelt a mintegy 400 négyzetméteres falfelület. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően egy művészcsoport vidám, origamiszerű kolibriket és virágokat festett a tűzfalra, amelyet Sántha Péterné alpolgármester és Dudás Istvánné képviselő adott át.

Eddig nem volt érdemes nézegetni sem a Tolnai utcából sem a Tücsök-lak Bölcsőde udvaráról annak a bérháznak a tűzfalát, amely tavaly novemberben gyulladt ki. Az önkormányzat ígéretéhez híven már megkezdte a ház teljes körű helyreállítását, a munkálatok jelenleg is zajlanak.

Ám a bölcsőde udvarára néző tűzfal már elkészült. Ámulva figyelték a gyerekek, amikor lebontották az állványzatot, a mintegy 400 négyzetméteres fal ugyanis megelevenedett.

Az origamiszerű virágokat és kolibri madarakat ábrázoló fal átadásán Sántha Péterné elmondta, a bölcsődéseknek, a járókelőknek és az itt lakóknak is nagy öröm, hogy sokkal szebb lett környezetük. Dudás Istvánné a bölcsőde dolgozóinak a türelméért, a művészek munkájáért, míg Koscsóné Kolkopf Juditnak, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetőjének a kivitelezés gyors levezényléséért mondott köszönetet.

A kivitelezés rekordidő alatt zajlott le, a Color Brigade művészcsoport tagjai Varga György vezetésével 12 nap alatt festették a falra a meseszerű figurákat. A terveket Hegedűs Babett készítette.

A szomszédos épület felújítását végző cég felajánlotta, hogy állványukat a művészek használhatják, ami jelentősen csökkentette a festés költségeit. Józsefváros önkormányzata 3 millió forinttal támogatta a tűzfal megújulását. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben