Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kifestették és új bejárati ajtót kapott

Komfortosabb lett az orvosi rendelő

2014. október 09. csütörtök

Az önkormányzat segítségével kifestették és kicserélték a bejárati ajtaját a Hungária körút 18. szám alatt található orvosi rendelőnek, valamint a belső világítást is korszerűsítették. Sára Botond alpolgármester elmondta, hogy ezzel a felújítással még komfortosabb lett a rendelő.

A rendelőnek helyet adó ingatlan önkormányzati tulajdonban áll, és amikor három hónappal ezelőtt meglátogattam Tari Péter doktor urat, felvetette, hogy mire lenne szükségük – kezdte Sára Botond. Az alpolgármester elmondta, hogy a legnagyobb problémának a bejárati ajtót találták, amely méltatlan volt egy orvosi rendelőhöz, másrészt sem energetikai, sem biztonsági szempontból nem felelt meg a kívánalmaknak.

Elsőként ezt cseréltük le, de korszerűsítettük a világítási rendszert, amely már a szemnek is káros volt, valamint kifestettük az egész rendelőt és várót is. Végül pedig a váróterem padjait is felújítottuk – sorolta a beruházás elemeit Sára Botond.

Az alpolgármester hozzátette, hogy a doktor úr jó gazdája a rendelőnek, pár korszerűsítést, felújítást saját maga végzett el, majd az önkormányzat is besegített, hogy még jobb körülmények között gyógyíthassa betegeit. Sára Botond a jövőbeli tervekről elárulta, hogy az önkormányzat tudomására jutott, hogy a szomszéd üzlethelyiséget a tulajdonosa nem használja, és el kívánja adni. Az önkormányzat kezdeményezni fogja ennek megvételét, a helyiségek összenyitásával megoldható lenne a rendelő biztonságos, egyszerű és akadálymentes elérése.

Dr. Tari Péter beszámolt arról, hogy hat éve volt egy nagy renoválás a rendelőben, amikor a falakat is felújították a vagyonkezelő segítségével. A légkondicionáló berendezés beszereltetését, és a gázvezetékek, a fűtés karbantartását önerőből végezték el, valamint több kisebb helyiséget is kifestettek. Sára Botond és a doktor úr a további fejlesztésekkel kapcsolatban a homlokzati nyílászárók cseréjét említette, amely akár pályázati úton is megvalósulhat. Végül az alpolgármester elmondta, hogy ez a felújítás nem egyedülálló, hiszen a Józsefváros újjáépül program első részében több háziorvosi rendelőben is végeztek felújításokat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben