Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tarlós István folytatja a munkát

A fővárosi közgyűlésben is a Fidesz-KDNP lesz többségben

2014. október 14. kedd

Ismét Tarlós Istvánt választották főpolgármesternek a fővárosi szavazók. Budapesten tizenhét kerületben a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték a polgármesteri választást. A fővárosi közgyűlésbe húsz kormánypárti és tizenhárom ellenzéki képviselő került be.

Fölényes sikert ért el az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP a fővárosban. A pártszövetség színeiben a főpolgármester mellett tizenhét polgármester dolgozik majd az elkövetkezendő öt évben a fővárosi közgyűlésben. Tarlós István a szavazatok 49,06%-ával nyerte el a főpolgármesteri széket. A második legtöbb szavazatot (36,04%) Bokros Lajos a Modern Magyarország Mozgalom jelöltje szerezte, őt a Jobbik színeiben induló Staudt Gábor követte 7,1%-kal. Az LMP-s Csárdi Antal 5,69%-ot, a Magyar Liberális Párt jelöltje Bodnár Zoltán 2,1%-ot kapott.

A választás estéjén a Fidesz-KDNP eredményváróján az újraválasztott főpolgármester gratulált a párt színeiben nyertes kerületi polgármestereknek és hangsúlyozta, továbbra is számítanak a kormány segítségére, ugyanakkor „a kormány is számíthat rám és ránk”. Tarlós István köszönetet mondott a Jóistennek, néhai szüleinek, a feleségének, a miniszterelnöknek, a támogatóknak és a választóknak. Bokros Lajos a Modern Magyarország Mozgalom eredményváróján kijelentette "Hiába örülünk a 36 százaléknak, mint győzelemnek, látni kell, hogy nagyon sokat kell dolgozni azért, hogy Magyarország 2018-ban lerúghassa magáról a polipot."

A fővárosban a 43,11% részvételi arányú voksoláson huszonhárom kerületből tizenhétben a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték a polgármesteri választást. Öt kerületben a baloldal, egyben pedig civil szervezetek által delegált jelölt lett a polgármester. A fővárosi közgyűlésbe kompenzációs listáról további két Fidesz-KDNP, három MSZP, egy DK és egy Együtt-PM által delegált képviselő is bejutott, valamint a szavazatok aránya miatt egy-egy képviselőt küldhet a Jobbik és az LMP is. Így a 33 fős budapesti közgyűlésben 20 kormánypárti és 13 ellenzéki képviselő dolgozik majd az elkövetkezendő öt évben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben