Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fényárban a muzsikusok és a hős orvosok

Díszvilágítást kap két józsefvárosi emlékmű

2014. október 16. csütörtök

Decembertől a Muzsikus cigányok parkjának emlékoszlopait és a Magyar hősi halott orvosok szobrát az esti órákban is megcsodálhatjuk. Az emlékhelyek ugyanis földbe süllyesztett díszvilágítást kapnak.

Év végéig 41 fővárosi szobor és emlékhely kap díszvilágítást – tudatta közleményben a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága. Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a kerületek tehettek javaslatot, hogy mely létesítmények kapjanak új díszkivilágítást.

 

Józsefvárosban a Muzsikus cigányok parkjában neves prímásokat ábrázoló emlékoszlopok, és a Korányi Sándor utca és Üllői út sarkán található Magyar hősi halott orvosok emlékműve kap díszvilágítást. A munkálatokat a Budapest Dísz és Közvilágítás Kft. munkatársai végzik. A földbe süllyesztett lámpák energiatakarékos fényforrásokkal lesznek ellátva. A díszvilágítás a közvilágítás bekapcsolásától éjfélig – nyáron éjjel 1-ig – működik majd. A mintegy 4 millió forint értékű beruházás várhatóan november végére készül el – tudtuk meg Pap Zoltántól, a Budapest Dísz és Közvilágítás Kft. ügyvezetőjétől. 

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben