Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Megkapták megbízásukat az egyéni képviselők

Átvette mandátumát a polgármester

2014. október 17. péntek

Október 17-én átvette megbízólevelét Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és a 12 egyéni választókörzetből a VIII. kerületi képviselő-testületbe jutott önkormányzati képviselő.

A helyi választási bizottság megállapította, hogy az önkormányzati választások eredményesek és érvényesek voltak a VIII. kerületben. A polgármester és a 12 egyéni képviselő megválasztásának eredményéről szóló helyi választási bizottsági határozat október 15-én jogerőre emelkedett, az iránt fellebbezés nem érkezett. Ezért a választási bizottságnak három napja volt arra, hogy átadja a megbízási levelet, melyet a polgármester és a 12 egyéni választókörből választott képviselő október 17-én vett át a bizottság elnökétől a polgármesteri hivatal dísztermében.

Átvette mandátumát dr. Kocsis Máté polgármester és a 12 egyéni önkormányzati választókörzetből a VIII. kerületi képviselő-testületbe jutott képviselő: Dudás Istvánné, dr. Ferencz Orsolya, Gondos Judit, Balogh István, Egry Attila, Guzs Gyula, Kaiser József, dr. Sára Botond, Soós György, dr. Szilágyi Demeter, Vörös Tamás, Zentai Oszkár.

 dr. Kocsis Máté polgármester

és a 12 egyéni választókörzetből a képviselő-testületbe jutott képviselő

A megbízó levelek átvételét követően a polgármester megköszönte a helyi választási bizottság munkáját, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzati választások zavartalanul zajlottak Józsefvárosban.

 A kompenzációs listáról bejutott képviselők később vehetik át megbízásukat, mivel ahhoz, hogy megállapítsák mandátumukat, előbb az egyéni képviselők megbízásának jogerőre emelkedése volt szükséges.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben