Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

Intézményi sportnap a Kesztyűgyárban

2014. október 18. szombat

A kerület közhasznú intézményeinek dolgozói számára rendezett sportnapot pénteken a Mátyás téri közösségi ház. A közösségépítő célzatú rendezvényen még az eső sem szegte a résztvevők kedvét, akik a Homok utcai sportpályán kívül a Kesztyűgyár termeiben is mozoghattak.

Volt, aki csak csocsózni szeretett volna, de hogy teljes legyen a focicsapat, végül mégis valódi mezt öltött, és a futballpályán támogatta a kollégáit. Merthogy a mozgás örömén kívül többféle verseny is izgalomba hozta a csapatokat. A kerületi intézmények közül a Kisfalu Kft., a Munkaügyi Központ Baross utcai kirendeltsége, a Kesztyűgyár Közösségi Ház, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ, a  Családsegítő Szolgálat és a Magdolna negyed program Intenzív családfejlesztő csoportja, a Közterületfelügyelet és Városüzemeltetési Szolgálat, a Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ és a Megálló Csoport Alapítvány képviseltette magát.

Miközben az udvaron az esővel dacolva foci- és tollaslabda-meccsek, valamint kosárlabdadobó-verseny folyt, a közösségi házban izgalmas darts-, csocsó- és pingpong-mérkőzések zajlottak.

A hölgyek pedig szép számban vonultak fel a tükörterembe, ahol a dübörgő ritmusokra a zumba alapjait sajátíthatták el Pálinkás Ildikó vezényletével.

A sportnapot Kovács Barbara, a Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Elmondta, hogy az intézmények dolgozói a munkájukból következően többnyire csak telefonon vagy levélben tartják a kapcsolatot egymással. Ezért ez a nap jó alkalom arra is, hogy „élőben” megismerkedjenek, miközben a versenyek a munkahelyi kollektívákat is erősítik.

A legnagyobb megmérettetést, a záporozó esőben is végigharcolt focitornát végül a munkaügyi kirendeltség csapata nyerte. A második a Megálló Csoport, a harmadik a Kesztyűgyár, a negyedik a Kisfalu legénysége lett.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben