Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Takarítás közben bukkantak rá

Aranyrúdnak látszó tárgyat találtak a Golgota térnél - FRISSÍTVE

2014. október 18. szombat

Két közmunkás közterület takarítás közben egy aranyrúdnak látszó tárgyat talált a Golgota térnél – tájékoztatta szombaton a jozsefvaros.hu-t Kemény Gábor a Józsefvárosi Közterület-felügyelet és Városüzemeltetési Szolgálat közmunka koordinátora. Hétfőn napközben kiderült: az "aranyrúdnak látszó tárgy" jelentős részben rézből készült, nemesfémet nem tartalmaz.

Két józsefvárosi közmunkás éppen takarítást, szemétszedést végzett a Golgota térnél a Golgota utcai szakaszon. Egyikük épp a szemetet szedte, amikor egy „eldobott” zacskóra lett figyelmes. Közelebbről megvizsgálva kiderült, hogy nejlonzacskóba csomagolva egy filmekből jól ismert aranyrúdnak látszó tárgyat találtak. Egyből értesítették felettesüket és a rendőrséget, a nyomozók a helyszínelés alkalmával lefoglalták a tárgyat és vizsgálatot folytatnak az ügyben.

Az ORFK sajtószolgálata hétfőn közölte, hogy a józsefvárosi Golgota téren talált fémtömb "előzetes szaktanácsadói vélemény alapján jelentős részben rézből készült, nemesfémet nem tartalmaz”.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben